Exclusiv! Vot buclucaș pentru desemnarea unui nou primar în Argeș!

0

Comuna Vlădești a rămas în cursul zilei de ieri fără primar după ce prefectul Radu Perianu a semnat ordinul de încetare al mandatului înainte de termen al edilului Cristian Dică Hristu în urma unei condamnări definitive. Marți, când a fost dată sentința definitivă de către Curtea de Apel Pitești în dosarul în care Dică Hristu a fost acuzat de infracțiuni la regimul silvic, localitatea nu avea viceprimar de aproximativ doi ani. Vicele a avut și el, la rândul lui, probleme în justiție după ce Agenția Național de Integritate l-a găsit în stare de incompatibilitate după ce soția sa a încheiat un contract cu Primăria Vlădești.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ. COPILE DIN CENTRE DE PLASAMENT – DROGATE ȘI OBLIGATE SĂ SE PROSTITUEZE!

O parte din consilierii locali au aflat chiar din materialul publicat în exlusivitate de Obiectiv de Arges despre condamnarea definitivă a edilului Hristu, iar în cursul serii de joi a fost convocată o ședință extraordinară de consiliu local pentru desemnarea unui viceprimar care, ulterior, să preia atribuțiile de primar.

În cursă s-au înscris doi condidați: unul de la PNL și unul de la PSD (cele două formațiuni politice având câte cinci consilieri din numărul total de 13). A venit momentul votului, au fost făcute buletinele de vot s-au numărat, iar la sfârșit totul a dat cu virgulă. Candidatul liberal avea șase voturi, iar cel social-democrat… tot șase. Se pare că un ales local s-a emoționat și a acordat votul său ambilor candidați.

Astfel, procedura a fost reluată, iar liberalul Leonard Șerban a fost ales viceprimar cu un scor de 7 la 6, iar după semnarea ordinului de încetare al mandatului  de primar al lui Cristian Dică Hristu, acesta a preluat atribuțiile de primar.

De precizat este faptul că Șerban nu este pentru prima dată la cârma Primăriei Vlădești din postura de vice cu atribuții de primar. Hristu a mai avut probleme cu Agenția Națională de Integritate și a mai fost suspendat din funcția de primar în mandatul precedent.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata