Există viaţă după moarte ? Era Penescu la F.C. Argeş, cu bune şi cu rele…

Născut pe 6 august 1953 sub titulatura de Dinamo Piteşti, şi devenit în anul 1968 Fotbal Club Argeş Piteşti, primul club de fotbal din România, F.C. Argeş trăieşte ultimile zile sub „Era Penescu”. Cornel Penescu a preluat clubul ca acţionar majoritar în anul 2005,iar acum, după opt ani, cedează Primăriei sau altui investitor, 50% sau în totalitate, acţiunile clubului. Dar, se pare că nimeni nu vrea să le ia… Şi în aceste condiţii, clubul F.C. Argeş, campion de două ori al României, club al marelui Nicolae Dobrin, club care a dat zeci de jucători echipelor naţionale, va muri…

Doru Toma l-a adus pe Cornel Penescu la F.C. Argeş

Cornel Penescu a fost adus la F.C. Argeş ca sponsor de Doru Toma, fostă glorie a Argeşului anilor 70-80. „Într-o seară eram  cu echipa la Bazinul Olimpic, la refacere. L-am întâlnit acolo pe Cornel Penescu, om de afaceri în plină ascensiune pe plan financiar. L-am întrebat dacă nu vrea să sponsorizeze clubul F.C. Argeş, şi a spus <da> din prima. A dat în primul an 200.000 de dolari şi anul următor la fel, iar din 2005 a preluat clubul ca acţionar majoritar.  Aşa a venit domnul Penescu la F.C. Argeş”, povesteşte Doru Toma.

Din anul 2005 a fost acţionar majoritar

Omul de afaceri Cornel Penescu a finanţat clubul încă din campionatul 2003-2004. Doi ani la rând a sponsorizat clubul F.C. Argeş cu câte 200.000 de dolari anual, iar din 2005 a preluat clubul ca acţionar majoritar. Adevărul este că în cei 8 ani de „Era Penescu”, patronul Argeşului  a făcut şi lucruri bune, dar şi anumite greşeli. În anul 2005, clubul nu mai putea fi susţinut de Consiliul Judeţean şi foştii acţionari. Iar clubul a fost scoase la mezat. Interesaţi de a prelua clubul au fost la vremea respectivă Cornel Penescu şi Gruia Stoica, patronul firmei  Grampet, care era deja, ca şi Penescu, acţionar minoritar. Cornel Penescu a fost ales atunci acţionar majoritar şi a devenit astfel patronul clubului F.C. Argeş.

Greşeala cu Ana Maria Prodan…

Una din greşelile pe care Cornel Penescu le-a făcut a fost aceea că nu şi-a luat lângă el un om de fotbal care să ştie toate dedesubturile acestui sport. S-a ferit să o facă pentru că în oamenii de fotbal nu avea încredere. Iar „hienele” l-au dus la pieire. Primul exemplu: Ana Maria Prodan. Îşi spunea impresar, deşi nici nu era atunci. Actuala soţie a lui Reghemcampf l-a păcălit pe Cornel Penescu aducându-i mulţi jucători „expiraţi” pentru care a plătit o groază de bani, peste 6.000.000 de dolari! Cu aceşti jucători aduşi de Ana Maria Prodan, F.C. Argeş a retrogradat…

Se spune că Mititelu l-a vândut DNA-ului!

Altă greşeală făcută de Cornel Penescu a fost cu Adrian Mititelu, despre care se spune că a fost principalul pion care l-a băgat în pucărie… Considerându-l prieten, Penescu a sponsorizat Universitatea Craiova patronată de Mititelu doi ani cu câte 100.000 de dolari. Penescu a cumpărat de la Mititelu un teren la Craiova unde şi-a deschis un Hiper Marchet „Pic”, pentru bcare i-a plătit 2.800.000 de euro. De bună credinţă, Cornel Penescu îi spunea tot ce făcea lui Mititelu, iar acesta îl înregistra şi apoi dădea la DNA… Asta susţin apropiaţii lui Cornel Penescu.

A promovat en- fanfare, a retrogradat la masa verde

Imediat după retrogradare. Argeşul lui Cornel Penescu a promovat la pas, înainte cu 5-6 etape de final, cu un punctaj record de 83 de puncte. Apoi, în 2009 F.C. Argeş a terminat pe un loc care îi permitea rămânerea fără probleme în Liga I, dar a fost retrogradată la masa verde. Clubul a continuat să existe şi după arestarea lui Penescu, dar cu bani mai puţini şi fără jucători de valoare. S-a bazat pe proprii jucători crescuşi la centrul de copii şi juniori Leonte Ianovschi. Au plecat mulţi şi au fost vânduţi cei doriţi de alte echipe cu posibilităţi financiare. Iar locul Argeşului a rămas în Liga a II-a, departe de cerinţele primei ligi.

 „S-a dat mereu cu pietre în domnul Penescu…”

Suporterii erau nemulţumiţi şi au părăsit echipa. Toţi erau supăraţi pe Cornel Penescu pentru că nu vindea echipa. Dar toate zvonurile despre potenţialii cumpărători erau nefondate! Nimeni nu dorea cu adevărat să preia clubul F.C. Argeş. Mărturie pentru acest lucru stă situaţia actuală în care, deşi este oferit gratis, nimeni nu se implică să-l ia. „În ultimii ani s-a dat mermanent cu pietre în domnul Penescu… Se punea că nu vrea să dea echipa. Uite, acum o dă, dar nu o ia nimeni”, spune daministratorul Cătălin Barbu.

 

 


Datorii către Administraţia Financiară de 3.293.033 lei

Conform ultimelor datelor furnizate de Finanţele Publice Argeş, privind situaţia agenţilor economici cu obligaţii bugetare restante, clubul  FC Argeş figurează cu datorii de 3.293.00 lei. Dintre care 1.895.473 lei- la bugerul de stat, 1.015812 lei- la CAS, 23.552 lei- la Şomaj şi 358.197 lei- la Sănătate-


Izvor nesecat de talente…

De-a lungul anilor, F.C. Argeş a dat fotbalui românesc jucători de mare valoare. Inegalabilul  Nicolae Dobrin, plus două titluri de campioană în 1972 şi 1979, precum şi jucători de lot naţional, din istoria recentă ca Jean Vlădoiu, Vasile Popa, Jean Barbu, Bogdan Mara, Codrea, Adrian Mutu, Dănuţ Coman, Nicoale Dică, Neaga, Bogdan Stancu, Andrei Prepeliţă sau Cristi Tănase.


Pendiuc: „ FC Argeş nu trebuie să dispară”

Legat de situaţia în care se află FC Argeş, primarul Tudor Pendiuc spune că încearcă să găsească colacul de salvare, şi că deocamdată nu a discutat cu Adrian Mutu despre posibila sa implicare în redresarea corabiei: „ Am auzit şi eu zvonuri cum că m-aş fi întâlnit cu Mutu să vorbim despre FC Aregş. Este o prostie. Nu am mai vorbit cu Adi Mutu de o bună perioadă de timp. Cât despre echipă… este cert că nu trebuie să dispară. Zilele acestea sperăm să găsim o soluţie viabilă. Mai întâi vom face un audit pentru a vedea cum se prezintă situaţia din punct de vedere financiar. Ar fi extraordinar să găsim un finanţator din mediul privat. S-a arătat cineva interesat să investească, dar nu pot spune deocamdată cine ca să nu degenereze discuţiile.”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.