Exploziv! Dani Mocanu – rămâne după gratii! Începe judecata pentru tentativă de omor!

0

Manelistul Dani Mocanu, fratele său și doi prieteni din anturajul acestuia au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor după ce în vară l-au bătut cu bestialitate pe un interlop rival în benzinăria OMV de la Podul Viilor din Pitești. Evenimentul s-a petrecut la jumătatea lunii august și a fost înregistrat pe camerele de supraveghere ale benzinăriei. Procurorii au pus cap la cap toate probele, au audiat persoanele implicate direct sau indirect și au încheiat de curând cercetările. Dosarul a fost trimis către  instanță pentru începerea judecății.

„Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a finalizat urmărirea penală și a dispus trimiterea în judecată a unui număr de patru inculpaţi, din care:

– un inculpat, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii în concurs real infracțiunilor de tentativă la omor; tulburarea ordinii şi liniştii publice; lovire sau alte violenţe, infracţiuni care sunt prevăzute de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal; art. 371 Cod penal; art. 193 alin. 2 Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal;

– un inculpat, în stare de arest la domiciliu, sub aspectul săvârșirii în concurs real infracțiunilor de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, infracţiuni care sunt prevăzute de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal; art. 371 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 44, al. 1 Cod penal şi art. 38 alin. 1 Cod penal (în sarcina acestui inculpat s-a reţinut săvârşirea faptelor în stare de pluralitate intermediară şi în termenul de supraveghere stabilit de instanţă, acesta fiind condamnat anterior la pedeapsa de 9 luni închisoare, cu executare, prin hotărâre definitivă a unei alte instanţe de judecată);

– un inculpat, sub aspectul săvârșirii în concurs real infracțiunilor de tulburare a ordinii si liniştii publice şi lovire sau alte violente, infracţiuni care sunt prevăzute de art. 371 Cod penal şi art. 193 alin. 1 Cod penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p.;

– un inculpat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii si liniştii publice, prevăzută de art. 371 Cod penal.

 În fapt, prin actul de sesizare a instanţei de judecată competente, s-a reţinut, printre altele, că, în seara zilei de 18.08.2022, în intervalul orar 23:45-24:00, în timp ce se afla la benzinaria OMV Petrom Podul Viilor, pe fondul unui conflict preexistent, unul din inculpaţi:

– i-a aplicat unei persoane vătămate trei lovituri cu un obiect contondent tip bâtă/rangă metalică în zona umărului, zona spatelui şi, respectiv zona capului, în timp ce victima era ţinută de mâna dreaptă şi de obiectul de vestimentaţie (tricou) de un al doilea inculpat (care astfel a împiedicat-o pe persoana vătămată să fugă din raza de acţiune a loviturilor aplicate de primul inculpat), cu scopul de a-i suprima viaţa, provocându-i leziuni traumatice cuantificate in 60-65 zile de îngrijiri medicale, care nu au pus în primejdie viaţa victimei;

– i-a aplicat unei a doua persoane vătămate o lovitura cu un obiect contondent tip bata/ranga metalica în zona buzei, zona pieptului şi, respectiv zona braţului drept, provocându-i leziuni traumatice cuantificate în 5-6 zile de îngrijiri medicale, care nu au pus în primejdie viaţa victimei.

În cursul efectuării urmăririi penale, procurorii au beneficiat şi de sprijinul Serviciului Investigaţii Criminale şi Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Argeş, spre competentă soluționare” se arată în comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata