Facebook anunță restricții drastice! Află cine este vizat!

0

Facebook a anunțat noi reguli la nivel global privind grupurile, inclusiv testarea membrilor care încalcă în mod regulat politicile sale. Aceste reguli fac parte din eforturile de a combate dezinformarea și conținutul dăunător. Reprezentanții companiei au anunțat recent, printr-un comunicat, faptul că vor merge până la ștergerea întregului grup.

Grupurile vor fi monitorizate riguros

În ultima perioadă, Facebook a implementat diferite măsuri pentru a preveni răspândirea a ceea ce a considerat a fi dezinformare prin intermediul grupurilor. Iar acum a anunțat noi reguli care vor afecta grupurile și membrii care îi încalcă acele reguli. Grupurile care și-au încălcat în mod repetat regulile vor fi însoțite de un avertisment. Vor fi informaţi că grupul a încălcat în mod repetat standardele comunității. Aşa speră că va descuraja utilizatorii să se alăture acestor grupuri care distribuie materiale care nu convin politicilor Facebook.

Facebook va limita, de asemenea, acoperirea anumitor grupuri. Distribuirea conținutului pe grupuri va fi redusă pentru membrii existenți, ceea ce înseamnă că acest conținutul va apărea mai rar și mult mai redus în News Feed. De asemenea, platforma va limita notificările de invitație de la aceste grupuri. Facebook a specificat perioada de interdicție, care va fi de o săptămână sau 30 de zile, în funcție de gravitatea și numărul de încălcări. De asemenea, nu li se va permite să creeze grupuri noi sau să invite alți utilizatori într-un grup. Administratorii și moderatorii grupurilor vor trebui să aprobe toate postările. Şi dacă aprobă postări cu conținut care contravine politicilor, întregul grup va fi șters.

Dacă nu vor fi resprectate nici avertismentele, facebook va șterge tot grupul

„Credem că grupurile și membrii care încalcă regulile noastre ar trebui să aibă privilegii reduse, restricțiile devenind mai severe pe măsură ce acumulează mai multe încălcări, până când le eliminăm complet. Și atunci când este necesar, în caz de vătămare gravă, vom elimina direct grupurile și persoanele fără acești pași între aceștia”, se arată în comunicatul Facebook.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata