Fata de 22 de ani moartă de COVID, înregistrare către familie: “Inițial a vrut să mă bage în spital și nu a mai fost niciun loc”

Situația critică din Argeș și lipsa de implicare a autorităților au făcut ca o tânără de 22 de ani să moară după ce s-a infectat cu COVID-19.  Andreea Ciopleiaș, studentă în ultimul an la ASE, a ajuns pe 20 iulie, din proprie inițiativă, la Spitalul de Urgență din Pitești, cu o ambulanță care a luat-o de acasă, din Rucăr. Mama sa murise de două zile, din cauza COVID, făcând la 53 de ani o formă severă.

Într-o filmare trimisă familiei, tânăra le povestește ce s-a întâmplat din momentul în care a ajuns la Spitalul județean Argeș până în momentul în care a fost testată.

„Când am ajuns cu ambulanța, am stat pe aici până a venit o doamnă, mi-a luat temperatura, m-a întrebat una, alta. Inițial a vrut să mă bage în spital, dar nu a mai fost niciun loc, apoi a zis că mă nagă într-un cort, cu încă un nene. Apoi, m-au băgat singură, dar m-a adus nenea ălă de la Salvare, adică… nu m-a adus tipa aia.

Nu știam ce se întâmplă sau care-i faza, până m-am prins că e cineva care testează aici și tot strigă persoane. Dar acum, cred că le-a luat și le testează în altă parte pentru că erau lângă cortul meu, dar nu mai sunt. Mai erau și alte persoane afară…” spune tânăra în înregistrarea pe care a trimis-o familiei.

Revenită acasă, după miezul nopții, Andreea a aflat a doua zi că are și ea COVID și a fost sfătuită de către spital să sune la medicul de famili și la DSP. A făcut ce i s-a spus. Dar DSP nu a contactat familia decât la un singur apel, care a rămas în memoria tuturor, prin confuzia lui.

„Singurul apel primit de Andreea de la DSP a fost când au sunat-o să-i ceară telefonul mamei sale. “Mama a decedat, nu știați?!”, le-a răspuns Andreea. Apoi, cu febră crescută și trecută prin trei spitale, Andreea s-a stins și ea, chiar în ziua în care își invitase părinții și prietenii la ASE, ca să sărbătorească terminarea facultății.

Sursă înregistrare: libertatea.ro

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.