FC Argeş: Insolvenţă şi din nou DNA!

F.C. Argeş, clubul marelui Nicolae Dobrin, camipon al României în 1972 şi 1979, grupare care a dat fotbalului românesc  peste 100 de jucători fotbalului românesc de mare performanţă, este la un pas de a deveni doar istorie, este la un pas de a se desfiinţa…
Vestea că cei din conducerea clubului a cerut intrarea în insolvenţă a căzut ca o bombă în fotbalul argeşean. Luna trecută, familia Penescu a făcut o cerere către Primăria Piteşti prin care anunţa că oferă clubul gratis Primăriei sau unui alt investitor. „Gratis” era doar o formulă demagogică, din timp ce datoriile clubului sunt de peste 2.000.000 de euro! Primăria a cerut unei firme să facă un audit pentru a se ştii care este situaţia actuală din punct de vedere financiar a clubului, rezultatul fiind aşteptat săptămâna viitoare.
Familia Penescu a cerut oficial intrarea în insolvenţă
În urmă cu câteva zile, conducerea clubului a depus la Tribunalul Comercial Argeş o daresă în care s-a cerut intrarea clubuli în insolvenţă, deoarece nu mai poate susţine clubul din punct de vedere financiar şi nu poate plăti datoriile acumulate faţă de jucători, antrenori, terţi, şi Administraţia Financiară. Deasemenea, s-a cerut Cabinetului Individual de Insolvenţă, lui Nicolea Enoiu ca administrator financiar, să facă un plan de reorganizare.
Datorii de peste 2.000.000 de euro...
Deşi conducerea clubului F.C. Argeş spunea că la ora actuală sunt doar câteva datorii mici, nesemnificative, care se ridică la numai 150.000 de euro, lucrurile nu stau chiar aşa. În acte doveditoare se arată că la această dată datoriile clubului depăşesc 2.000.000 de euro la Fisc şi terţi! La jucători, antrenori, foşti şi actuali angajaţi, datoria este de 5.370.500 de lei, adică 1.235.000 de euro, iar la Fisc datoria este de 3.293.000 de lei, peste757.000 de euro. Pentru un club de Liga a II-a, suma este considerabilă, motiv pentru care eventualii investitori nu se înghesuie să preia clubul. În bilanţul pe anul 2012 se arată că F.C. Argeş a avut o pierdere de 3.000.000 de lei!
Banii pentru transferul lui Cristi Tănase au intrat în contul personal al lui Andrei Penescu!
Interesant este faptul că pe lista terţilor care au de primit bani de la F.C. Argeş se regăseşte şi Andrei Penescu, cu suma de 634.500 de lei, precum şi firma „PIC” a lui Cornel Penescu – 425.000 de lei. Strategia ca patronul să împrumute clubul nu este nouă la F.C. Argeş. Pentru transferul lui Cristi Tănase la Steaua, Gigi Becali a plătit 1.800.000 de euro, bani care n-au ajuns în visteria clubului, ci direct în contul lui Andrei Penescu, cel care ar fi împrumutat clubul cu… exact 1.800.000 de euro!
„Luni mergem la DNA să spunem adevărul!”
„În anul 2005, domnul Penescu a preluat GRATIS clubul F.C. Argeş. Nu avea datorii, era în Liga I,  avea peste 400 de jucători legitimaţi, o serie de miloace fixe, şi foarte important, clădirea cantonamentului  „Baza Vulturilor” şi sediul clubului, ambele aflate în patrimoniu! Acum nu mai sunt nici 150 de jucători, datoriile sunt de peste 2.000.000 de euro, şi cel mai important lucru, obiectivele de patrimoniu, cantonamentul „Baza Vulturilor” şi sediul clubului ar fi gajate, situaţie penală, dacă este aşa cu adevărat!!! Împreună cu foşti angajaţi şi jucători de de la F.C. Argeş, vom merge luni la DNA pentru a spune adevărul şi a se face dreptate în acest caz. Nu este posibil ca un club precum F.C. Argeş să fie distrus de un om care nu are nimic comun cu fotbalul.  În situaţia actuală în care se află F.C. Argeş, suntem siguri că, prietenul şi colegul nostru, Gicu Dobrin nu are somn liniştit în mormânt…”, spunea una din fostele glorii ale Argeşului.
Primarul Pendiuc spune că este surprins…
Primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, spunea după cererea de intrare în insolvenţă: „M-a luat prin surprindere acest lucru. Speram să nu se întâmple atât de repede, deoarece acum este şi mai greu să găsim un alt investitor. Săptămâna viitoare, firma căreia i-am comandat auditul ne va prezenta raportul, şi vom vedea ceceste de făcut în acest sens”. În urmă cu două săptămâni, primarul Pendiuc dădea asigurări că municipalitatea nu va lăsa clubul să moară,  dar acum nimeni nu mai are încredere în el…     

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.