F.C. Argeş l-a pierdut prosteşte pe brazilianul Wallace da Silva

Fundaşul brazilian Wallace da Silva era jucătorul celor de la Girom Albota şi a jucat sub titlu de împrumut în sezonul 2011 – 2012 la F.C. Argeş, unde a avut o evoluţie constant bună. Rezultatele bune din turul campionatului la F.C. Argeş  i se datoreazã în mare mãsurã lui Wa­llace. Conducerea clubului F.C. Argeş a vrut să-l transfere definitiv, dar nu pe bani, ci pe degeaba. Finanţatorul echipei Girom Albota, Gheorghe Oprican şi primarul Ion Dumitru, au cerut pentru transferul lui Wallace 50.000 de euro, însă cei de la F.C. Argeş nici n-au vrut să audă de aşa ceva. N-au dat banii, au pierdut jucătorul… Cu cei 50.000 de euro pe care i-ar fi primit în schimbul lui Wallace, Gheorghe Oprican ar fi plătit datoria pe care Girom Albota o are la stat ca impozite.  
L-au luat cei care se pricep cu adevărat la fotbal
Evoluţiile bune ale fundaşului brazilian n-au trecut neobservate de cei care se pricep cu adevărat la fenomenul fotbal, şi la finalul sezonului 2011 – 2012, Wallace a fost chemat la Rapid. Este adevărat faptul că, la aducerea lui Wallace la Rapid, Dani Coman a avut o anume contribuţie. Pentru că se pricepe la fotbal, spre deosebire de cei care conduc acum clubul F.C. Argeş. În primă instanţă s-a spus că brazi­lianul este în probe. Noul antrenor al Rapidului, Ioan Ovidiu Sabău, l-a testat pe fundaşul brazilian la pregătiri, precum şi în meciurile amicale jucate de Rapid în stadiile de pregătire, şi s-a declarat mulţumit de prestaţiile lui Wallace.
La nici 23 de ani, poate fi titular la Rapid
Şi pentru Rapid, ca şi pentru F.C. Argeş, preţul de transfer a fost acelaşi: 50.000 de euro. Iar George Copos a achitat aceşti bani şi Wallace este acum jucătorul Rapidului. În aceste zile, Rapidul este în al doilea cantonament al verii, în Scoţia. În primul meci de pregătire jucat în Scoţia, Rapidul a câştigat cu 5 – 2 în faţa unei echipe din Liga a II-a, iar Wallace a fost introdus în repriza a doua. Brazilianul venit de la Albota este teoretic, al patrulea fundaş central al Rapidului. Ţinând cont că Wallace este un jucător tânăr, născut la 20 octombrie 1989, şi foarte ambiţios, cu perspective mari de creştere în valoare, fundaşul Rapidului poate ajunge repede titular de bază în echipa lui Sabău.
O afacere de mare profit pentru Copos?
Patronul Rapidului, George Copos, cunoscut ca mare calic, a plătit 50.000 de euro pentru Wallace celor de la Girom Albota, dar totul se poate transforma într-un an, doi, într-o afacere profitabilă pentru conturile lui. Peste un an, doi, Wallace poate fi vândut pe o sumă de 20-30 de ori mai mare, dacă nu chiar mai mult, asta în cazul în care brazilianul se va impune la Rapid.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.