Femeie călcată în picoare de concubin! Are nevoie de zeci de zile de îngrijri medicale!

0

O femeie a fost bătută cu bestialitate de concubin după o noapte de petrecut și băut! Din primele informații, se pare că cei doi lucrau împreună la o stână din nordul județului Argeș, iar în urmă cu câteva seri cei doi, după terminarea treburilor zilnice, s-au pus pe bătură. La un moment dat, bărbatul și-a adus aminte de niște neînțelegeri mai vechi și s-a luat la ceartă cu femeia.

Aflându-se amândoi sub influența alcoolului, conflictul a excaladat, iar bărbatul a început să își lovească cu bestialitate concubina. După ce i-a „aplicat corecția”, amândoi au plecat la culcare. A doua zi, femeia s-a dus glonț la Poliție și a reclamat ceea ce i s-a întâmplat.

Oamenii legii l-au „săltat” pe agresorul, l-au dus la audieri, iar între timp femeia a fost la spital unde medicii au constatat că are nevoie între 16 și 18 zile de îngrijri medicale. Bărbatul a fosot reținut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat instanței care a dispus controlul judiciar pentru 60 zile.

„În ziua de 18 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț, sub supravegherea Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de violență în familie sub aspectul lovirilor sau altor violențe, și au reținut un bărbat de 51 de ani, din comuna Bughea de Jos.

Din cercetări, s-a stabilit că în noaptea de 14 spre 15 octombrie, cel în cauză ar fi lovit pe concubina sa, de 45 de ani, din Godeni. Ulterior, leziunile suferite au fost evaluate, rezultând că din punct de vedere medico-legal, persoana vătămată necesită 16-18 zile de îngrijiri.

După administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar în ziua de 19 octombrie a.c., a fost dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile” potrivit IPJ Argeș.

Sfaturile polițiștilor pentru victime ale violenței domestice

Deja nu mai este o noutate faptul că, pentru îndepărtarea pericolului care planează asupra vieții, sănătății și integrității corporale a părții vătămate, polițiștii care intervin la eveniment pot emite un ordin de protecție provizoriu și îl pot îndepărta pe agresor, indiferent dacă acesta este proprietar al spațiului de locuit.

„Acasă” trebuie să fie locul în care ne simțim în siguranță, unde ne putem bucura de căldura sufletească și, ideal, iubire, indiferent cine locuiește în acel spațiu. Când asociem acest cuvânt cu „violența domestică”, deși aflată în contradicție, acest lucru face ca violența domestică să fie greu de identificat, de înțeles și mai ales, de pedepsit.

Violența domestică este reprezentată de orice inacțiune sau acțiune intenționată de violență fizică, sexuală, psihologică, economică, socială sau spirituală care se produce în mediul familial sau domestic ori între soți sau foști soți, precum și între actuali sau foști parteneri, indiferent dacă agresorul locuiește sau a locuit împreună cu victima.

Ce faceți dacă ați devenit o victimă?

  • conștientizați ce vi se întâmplă și nu acceptați situația ca pe o stare de normalitate;
  • sesizaţi Poliția, sub orice formă o puteți face;
  • dacă vă simțiți în pericol din partea agresorului, solicitați polițistului să vă ajute și să elibereze un ordin provizoriu de protecție, cu toate implicațiile juridice ce decurg de aici;
  • cereți ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost, etc.;
  • nu vă retrageți plângerea! Lăsați-ne să ne facem treaba, pentru a vă putea ajuta.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata