Festivalul SAGA-în atenția anchetatorilor! Doi tineri morți și 70 dosare penale pentru consumul de droguri! Zeci de argeșeni-prezenți la eveniment!

Doi tineri morți de supradoză, cel puțin cinci testați pozitiv la droguri au intrat în stop cardio-respirator și 73 de dosare penale, doar pentru trafic sau consum de droguri, este bilanțul trist al Festivalului SAGA, evenimentul de anvergură care s-a desfășurat zilele trecute în București. Festival la care au participat și foarte mulți tineri din Argeș.

Festivalul de muzică SAGA a ajuns în atenția tuturor, după ce doi tineri de 23 și 25 de ani au murit în urma unei supradoze de doroguri în prima seară de festival. În a doua seară, nu a existat nicio victimă, însă alte cinci persoane au fost transportate la spital, după ce au consumat substanțe interzice.

Doi morți și zeci de tineri transportați de urgență la spital

Deși organizatorii anunțau cu mare fast desfășuratea evenimentului pe Arena Națională cu peste 30 mii de persoane care vor fi controlate la sânge și participarea la eveniment a reprezentanților Antidrog, totuși unele tragedii nu au putut fi evitate. Evenimentul s-a încheiat cu moartea a doi tineri, unul de 25 de ani din Republica Moldova care a murit în ambulanță iar altul de 23 de ani care a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital și cu alte 39 de intervenții care au reprezentat urgențe medicale din cauza drogurilor.

De asemenea, în prima noapte a festivalului SAGA, au fost înregistrate mai multe sesizări privind furturi de telefoane si s-au primite zeci de apeluri la 112 privind volumul muzicii. Poliția a anunțat că a deschis 73 de dosare penale, mare parte dintre ele fiind pentru trafic sau consum de droguri. La festival au participat și mulți tineri din Pitești dar și din Argeș, însă până în momentul de față nu au fost raportate incidente legate de tinerii argeșeni.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.