Festivalul sud-coreean, ediția a treia, la Filarmonica Pitești! Află când!

0

Festivalul sud-coreean, ediția a treia, la Filarmonica Pitești! Află când!

Orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești vă dă întâlnire, la Centrul Multifuncțional, joi, 1 februarie, de la ora 19.00, și vineri, 2 februarie, de la ora 19.00, la a treia ediție a Festivalului sud-coreean. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Gae Jun Jeon, vor evolua flautista Kim Junhee și pianista Lee Su Eun.

CITEȘTE ȘI: TAXI STRIVIT DE O BASCULANTĂ LÂNGĂ PITEȘTI! DOUĂ FEMEI TRANSPORTATE LA SPITAL!

În program: W. A. Mozart – Concertul pentru flaut și orchestră în Sol Major și Simfonia Nr. 36 în Do Major, E. Grieg – Concertul pentru pian și orchestră în la minor, Op.16 – I. Allegro molto moderato și Arirang (cântec tradițional sud-coreean).

Gae Jun Jeon a absolvit Universitatea Națională Changwon (muzică clasică), Academia de Muzică „Gnesin” din Moscova (clarinet) și Conservatorul de Stat „Rachmaninov” din Rostov (dirijat). Profesor la Școala de Arte din Busan, dirijorul coreean este membru al orchestrei Kyungnam Pops, al cvintetului de suflători și al ansamblului „Tutti”, ambele din Changwon, al City Symphony Orchestra și al orchestrei Jinju Winds. De asemenea, este dirijor permanent al orchestrei Hamyang Dabyeot Youth Winds și al orchestrei Liceului Peniel din Busan.

Absolventă a Colegiului de Muzică și Artele Spectacolului de la Universitatea Keimyung, cu masterat în arte la aceeași universitate, flautista Kim Junhee a susținut atât concerte simfonice, cât și recitaluri camerale de succes. Membru al Orchestrei de Tineret Solasian, lector la Cultura Dabyeot, Kim Junhee este flautist principal al Orchestrei Simfonice Gyeongnam din Coreea.

Pianista Lee Su Eun a absolvit Universitatea Națională Gyeongsang, Departamentul de Educație Muzicală și masteratul în muzică la Universitatea Națională Changwon. Doctor în Arte Muzicale (DMA) al Universității Naționale Changwon, Lee Su Eun este profesor invitat la Universitatea Națională Changwon.

Vineri, 2 februarie, de la ora 19.00, festivalul continuă cu alte compoziții celebre interpretate de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijor, Gae Jun Jeon: W.A. Mozart – Concertul Nr.4 pentru vioară și orchestră (prima parte), S. Saens – Concertul pentru violoncel Nr.1 Op.33 (prima parte), Korea Bird Song, G.Puccini – Quando m’n vo from opera „La Boheme”, F Loewe – I could have danced all night from musical „My fair lady”, H.J. Sommer – „Fly with me” pentru aplhorn și orchestră și T. Albinoni – Sonata a 6 – a pentru trompetă și orchestră. Soliștii serii vor fi soprana Kyunghee Kim, violonista Dunia Navarro López, violoncelistul Thais Navarro López și trompetistul Benno Ingelhart.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata