Filarmonica Pitești: Stagiunea Estivală se deschide cu un recital de pian!

0
Filarmonica Pitești vă dă întâlnire, vineri, 15 iulie, la un recital de pian, primul eveniment din cadrul Stagiunii Estivale. De la ora 19.00, în Sala Simfonia, îl puteți urmări pe pianistul Stefan Arnold.
În program: C.Debussy / Din preludii, cartea 1: „Danseuses de Delphes”; „Le vent dans le plaine”; „Des pa sur la neige”; „Ce qu’a vu le vent d’ouest”;
J.Brahms / Balada No.1, op. 10/1 în re minor; Balada No.2, op. 10/2 în re major; R.Schumann / Kreisleriana, op. 16.
Născut în 1963 la Würzburg, Germania, Stefan Arnold a început lecțiile de pian la vârsta de patru ani. A studiat la Musikhochschule (Universitatea de Muzică) din Würzburg, unde a câștigat Premiul I la concursul universitar. În 1983 a fost acceptat la Musikhochschule din Hanovra, unde a studiat cu celebrul pedagog de pian, Hans Leygraf. În 1985 a terminat cu „summa cum laude” și a primit o bursă de la Fundația Germană pentru Studii Populare.
Stefan Arnold a cântat în multe dintre cele mai importante săli de concerte ale lumii, cum ar fi Tonhalle din Zürich, Filarmonica din Berlin, Gasteig din München, Festspielhaus din Salzburg, Musikverein și Konzerthaus din Viena, Tivoli din Copenhaga, Palacio de las. Bellas Artes din Mexico-City, Teatro Opera din Buenos Aires, Suntory-Hall și Bunko Kaikan din Tokyo, respectiv Symphony-Hall din Osaka.
Intrarea în cadrul recitalului cameral va fi gratuită.
Stagiunea Estivală continuă cu alte cinci concerte, cap de afiș fiind Concertul Eveniment “Pronconsul Simfonic” din data de 8 septembrie 2022.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata