Filme în premieră, la Cinema „București”!

0

Sâmbătă, 10 februarie 2024, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat în premieră filmul „Patru fiice”, regizat de Kaouther Ben Hania, în rolurile principale fiind Eya ChikhaouiTayssir ChikhaouiOlfa Hamrouni și Nour Karoui.

Între lumină și întuneric stă Olfa, o femeie din Tunis, mamă a patru fiice. Pe cele două mai mari le pierde pentru totdeauna. În 2016, devine celebră după ce critică guvernul Tunisian pentru că nu a făcut nimic pentru a opri fetele să se alăture ISIS. În viața privată, își caută propria vină.

Regizoarea Kaouther Ben Hania invită actrițe profesioniste să intre în rolul fiicelor pierdute și creează o experiență cinematografică unică, ridicând vălul de peste poveștile de viață ale Olfei și ale fiicelor ei. O călătorie intimă despre speranță, rebeliune, violență, trauma transgenerațională, feminitate, familie și iubire, care va pune la îndoială însăși fundamentele societăților noastre.

Prețul unui bilet la acest film este de 10 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat în premieră filmul „Avram Iancu împotriva imperiului”, regizat de Neagu Theo Thorn, în rolurile principale fiind Horia FedorcaKata PánczélPaula Hrisu și Alin Panc.

848 – În plină revoluție în Transilvania, moții răspund chemării lui Avram Iancu de a apăra Munții Apuseni, care se transformă într-o fortăreață. Legiunile de români resping atacurile armatei răsculaților maghiari. Deși slab echipați și fără o pregătire militară sistematizată, românii sunt dispuși la sacrificiu, însuflețiți de personalitatea lui Avram Iancu, avocatul devenit Crăișorul Munților.

Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata