Filmul documentar „Apropieri” se vede la Pitești. Proiecția va fi urmată de o sesiune Q&A cu Ioana Grigore! 

Sâmbătă, 28 mai 2022, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „Apropieri”, în regia piteștencei Ioana Grigore. „Apropieri” este un film cu salvatori montani și câini de avalanșă, despre viață, moarte, speranță, credință, căutări concrete și metaforice.

Filmul reprezintă o colecție de povești despre căutări, relevate prin viața interioară și exterioară a salvatorilor montani. Vorbim despre un film în care omul și natura se întâlnesc în munți, la granița dintre viață și moarte.

Regia și scenariul aparțin piteștencei Ioana Grigore, iar din echipa filmului mai fac parte: Cristian Georgescu – montaj și Matei Vasilache – design de sunet și muzica originală. Imaginea aparține lui Vlad Lăpădătescu și Ioanei Grigore.

Piteșteancă la origini, Ioana Grigore este licențiată în Regie de Film  la UNATC. Tot acolo a absolvit și masteratul de Film Documentar. În prezent este doctorand în Cinematografie și asistent universitar la UNATC. Tânăra a regizat mai multe scurt metraje documentare și de ficțiune, selectate și premiate la festivaluri naționale și internaționale.

În 2021, „Apropieri” a fost nominalizat la Premiile Gopo pentru Cel mai bun film documentar. Proiecția va fi urmată de o sesiune de Q&A cu echipa filmului. Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.