Final de telenovelă. Copos a vândut Rapidul

După 20 de ani petrecuți în Giulești, George Copos a cedat clubul oamenilor de afaceri Nicolae Cristescu și Adrian Zamfir.

Fostul patron al Rapidului, faimos pentru tacticile sale dure de negociere, a renunțat definitiv la Rapid, echipă pe care a mai anunțat că o vinde de câteva ori.

„Rapidul s-a vândut, eu așa știu. Au venit la mine Cristescu și Zamfir și am vorbit cu ei. Adrian Zamfir va fi patronul, iar Cristescu va fi asociatul lui. Eu le-am spus că o să le dau banii doar după ce se aprobă planul de reorganizare”, a declarat Dumitru Dragomir, șeful LPF, aseară, la Digi Sport.

Informația a fost confirmată și de Daniel Pancu, veteranul grupării de lângă Podul Grant.

Nicolae Cristescu, unul dintre noii patroni, a precizat: ”Prea fericit nu a fost domnul Copos, pentru că se desprte de un club pe care l-a ţinut 20 de ani, dar ştie că lasă clubul pe mâini bune. Eu şi domnul Zamfir suntem doi rapidişti. Pentru domnul Copos rămân valabile cele patru invitaţii la fiecare meci al Rapidului pe care i le-am promis. El e prietenul nostru şi rămâne prietenul Rapidului. Chiar dacă în ultima perioadă nu a mai putut să întreţină Rapidul, nu este de condamnat. El este de apreciat pentru cei 20 de ani în care a investit suflet şi bani în această echipă”.

Copos a preluat clubul în 1993, în schimbul a doar 800.000 de dolari. În cele două decenii cât a condus clubul a cucerit două titluri în Liga I, patru Cupe ale României și patru Supercupe. De asemenea, gruparea ”alb-vișinie” a ajuns în sferturile de finală ale Cupei UEFA, unde a fost eliminată de Steaua.

George Copos a mai încercat în trei rânduri să vândă echipa giuleşteană, în 2008, 2009 şi 2013, însă negocierile cu oamenii de afaceri Fathi Taher, Lutz Stache şi Gruia Stoica au eşuat.

Rapid traversează grave probleme financiare, clubul fiind în insolvență, iar creditorii solicită creanțe în valoare de peste 30 de milioane de euro. Mai mult, echipa a rămas fără mulți jucători și va disputa un baraj pentru menținerea în prima ligă, împotriva formației Concordia Chiajna.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.