Finala Ligii Europa. Se rupe blestemul lui Bela Guttmann?

Benfica Lisabona a pierdut ultimele șapte finale în cupele europene, iar diseară, la Torino, va încerca să cucerească primul trofeu major după o jumătate de secol de pauză. 

 

Adversara ”vulturilor” în finala de pe Juventus Stadium, de la ora 21.45, este gruparea spaniolă FC Sevilla, care a cucerit de două ori trofeul Ligii Europa, câștigând ambele finale disputate în istorie. 

 

Bela Guttmann a fost un antrenor maghiar de succes în anii ’60. Sub comanda sa, Benfica a reușit să oprească hegemonia formației Real Madrid în Cupa Campionilor Europeni. După cinci succese ale grupării de pe Santiago Bernabeu, Guttmann a purtat-o pe Benfica spre două succese consecutive, în 1961 și 1962.

 

Legenda spune că după o dispută financiară cu conducătorii clubului de pe ”Da Luz”, Guttmann a părăsit Lisabona, nu înainte să arunce un blestem asupra celei mai iubite echipe din Portugalia. De atunci, Benfica a pierdut cinci finale în competiția europeană de top și două în Liga Europa, ultima dintre ele – anul trecut, în fața englezilor de la Chelsea, când partida a fost decisă de un gol marcat în ultimul minut de Branislav Ivanovici.

 

Benfica nu a mai învins o formație spaniolă în cupele europene din 1982, când se impunea în fața lui Betis Sevilla, iar unicul duel continental cu FC Sevilla s-a consemnat în 1957, când andaluzii s-au impus cu 3-1 la general.

 

Echipa lusitană nu va putea conta diseară pe trei jucători importanți: Enzo Perez, Eduardo Salvio și Lazar Markovic. De cealaltă parte, Sevilla, care a obținut calificarea în finală după o ”dublă” de infarct cu Valencia, nu îl va avea în teren pe Samperio. 

 

Echipele probabile

 

Sevilla: Beto — Coke, Nico Pareja, Fazio, Alberto Moreno — M’Bia, Carrico — Reyes, Rakitic, Vitolo (Marko Marin) — Bacca. Antrenor: Unai Emery

 

Benfica: Oblak — Maxi Pereira, Luisao, Garay, Siqueira — Ruben Amorim, André Gomes — Gaitán, Sulejmani, Rodrigo — Lima. Antrenor: Jorge Jesus

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.