Firmele de dezmembrări auto din Argeș, în vizorul polițiștilor. Amenzi uriașe

Nouă societăți comerciale, de pe raza județului Argeș, cu profil de activitate dezmembrări auto, au fost controlate de polițiștii argeșeni. Au fost acordate amenzi uriașe și întocmite dosare penale.

În perioada 21 – 25 octombrie, polițiștii au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea activităților ilicite rezultate din operațiunile cu autovehicule dezmembrate sau scoase din uz. AU fost vizate societăți din Pitești, Albota, Topoloveni și Lunca Corbului.

Cu ocazia controalelor, la trei dintre societățile comerciale au fost aplicate amenzi în valoare totală de 139.500 lei. A fost confiscată și suma de 10.276 lei, care nu a putut fi justificată prin bonuri fiscale.

Două societăți din Albota, cu dosar penal

De asemenea, la două dintre societățile comerciale controlate, în Albota, polițiștii au constatat că „reprezentanții societăților comerciale nu au luat măsurile de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri și au păstrat pe sol, în diferite recipiente din plastic și metal, ulei de motor uzat, respectiv diferite componente de metal și materiale impregnate cu ulei de motor”, informează IPJ Argeș.

În cele două cauze au fost înregistrate dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Foto: descriptiv.

 

 

 

 

 

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.