Firmele din Argeș – discriminate de ADR Sud Muntenia! Criteriul care le exclude de la finanțare!

0

ADR Sud Muntenia discriminează firmele din Argeș care vor să aplice pentru proiecte cu finanțare nerambursabilă prin introducerea unui criteriu prin care nu se acordă nici un punct pentru cele care vor să își dezvolte afacerile pe teritoriul județului. Alina Gorghiu, ministra Justiției, a anunțat că a avut o serie de discuții cu Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș, prin care i s-a adus la cunoștință acest criteriu discriminator, motiv pentru care a înaintat o întrebare oficială către ministrul Fondurilor Europene.

De asemenea, Alina Gorghiu a spus că oamenii de afaceri din județele vecine, care fac parte din Regiunea Sud Muntenia, pot obține punctaje maxime.

„Este un subiect care mie îmi lasă un gust amar. Am fost sesizată de antreprenorii din Argeș cu o problemă pe care am înaintat-o către ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene. Sesizarea a venit din partea Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș, organizație non-profit, non-guvernamentală, constituită la inițiativa unor antreprenori, de firme importante.

ADR Sud Muntenia a inclus în ghidul solicitantului aferent unui apel de proiecte un criteriu care dezavantajează mediul de afaceri din Argeș, criteriul intitulat „locul de implementare al proiectului conform densității IMM la mia de locuitori”. Conform acestui criteriu din ghid, pentru proiectele implementate de oamenii de afaceri din Argeș, de firmele din Argeș, proiectele implementate în Argeș, nu se acordă nici un punct.

La nivel Sud Muntenia, acest criteriu acordă punctaje mai mari pentru județe ca Dâmbovița, Ialomița, Teleorman, Călărași. Firmele din Argeș pot obține punctaje mai mari dacă deschid un punct de lucru în aceste județe, dar nu pot obține punctajul maxim dacă implementează proiectele în Argeș. Orice cetățean din județul Argeș ar întreba: cum este domne’ posibil așa ceva? Cum de este posibilă o astfel de discriminare?”, a declarat Alina Gorghiu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata