Foc pe cinci hectare lângă Arpechim! Șeful ISU Argeș: „Pe această suprafață sunt depozitate substanțe combustibile”

Peste cinci mii de metri pătrați sunt în flăcări după izbucnirea incendiului la o hală în care sunt depozitați solvenți în apropierea Arpechim. Bogdan Olar, inspector șef al ISU Argeș a declarat că intervenția este una foarte dificilă, iar în aceste momente forțele alocate pentru stingerea flăcărilor au fost suplimentate și din alte județe. Mai exact, este vorba 20 de autospeciale de stingere cu apă și spumă (15 ISU Argeș, 2 Dâmbovița, 2 Olt, 1 Giurgiu). De asemenea, este și o autoscară de intervenție și salvare de la înălțime, 2 ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat și un echipaj CBRN.

„În acest moment intervenim pe o suprafață de 5000 mp. Pe această suprafață sunt depozitate substanțe combustibile și substanțe solide combustibile. Acționăm cu 15 autospeciale de la ISU Argeș, iar în sprijin au fost solicitate manevre de forțe de la Inspectoratul General cu încă cinci autospeciale din județele limitrofe. În acest moment se lucrează pentru stingerea incendiului și va mai dura ceva timp. Sunt degajări mari de fum, iar în acest sens a fost emisă și o atenționare RO-Alert. Fumul se îndreaptă către direcția Prundu. Încă nu avem o confirmare a toxicității acestuia” a declarat Bogdan Olar, șeful ISU Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

1 Comentariu
  1. […] 50 de pompieri cu 22 de autospeciale au acționat întreaga noapte dinspre joi spre vineri și au rămas la fața locului pentru a evita o adevărată tragedie. Un depozit de deșeuri toxice a aras ca o torță pe o suprafață de 50.000 mp, iar militarii, alături de comandatul ISU Argeș, Bogdan Olar, au luptat cu flăcările într-un mod excepțional evitând, astfel încât populația orașului să nu fie afectată de posibila poluare cauzată de incendiu. […]

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.