Focare de infecție în cantinele și magazinele din școli! Prefectul Perianu: „Nu accept să se facă rabat de la măsuri de igienă!”

0

Comisia mixtă de control în școli înființată prin ordin de prefect a descoperit mai multe nereguli în unitățile de învățământ, dar și la cantinele sau magazinele din zona școlilor. Prefectul Radu Perianu a declarat că mai multe cateringuri au fost amendate de către DSVSA din cauza igienei, Jandarmeria Argeș a dat 17 amenzi pentru fumatul în unitățile școlare, iar un acdru didactic a fost sancționat pentru că a abuzat fizic un elev.

„Comisia mixtă de control în unități de educație, funcțională prin ordin de prefect, este în activitate. Luni, elevii revin în bănci. Este necesar să avem grijă de sănătatea și siguranța lor. Punctez o parte din situațiile de care ne-am lovit în cadrul comisiei.

Lipsa igienei la unități de catering, cantine sau magazine ce deservesc școli.  Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș a dat amenzi în valoare de 11.200 de lei. Le atrag atenția tuturor agenților economici că nu accept să se facă rabat de la măsuri de igienă. Suntem într-o perioadă cu atâtea cazuri de viroze în jur încât elevii au nevoie și de mai multă protecție.

CITEȘTE ȘI: ALTE TREI ZILE LIBERE PENTRU ELEVI! AFLĂ CÂND ȘI PENTRU CE SE ACORDĂ?

Insist pe oprirea fumatului în școli și în jurul lor! A fost încă de la semnarea Ordinului, unul dintre obiectivele Comisiei. Jandarmeria Argeș a verificat situația și a aplicat 17 amenzi în valoare de 1300 de lei, dar și avertismente.

5 sesizări privind cazuri de violență asupra copiilor – o situație în care  un cadru didactic a primit un avertisment scris după ce un părinte a reclamat că fiul lui a fost abuzat fizic în timpul orelor, iar într-un incident petrecut între două minore, s-a decis consilierea pentru ambele fete implicate.

Nicio formă de abuz, fie fizic, fie verbal, nu poate fi tolerată și nu este o joacă. Cadrele didactice trebuie să fie atente cum tratează incidentele între elevi. Părinții, dacă observă schimbări în comportamentul copiilor, să colaboreze cu învățătorii sau diriginții.

Comisia poate fi sesizată oricând pe email: cabinet.prefect.ipag@mai.gov.ro. Datele sunt pentru luna Noiembrie și, în această perioadă, lucrăm la sesizările din Decembrie” a declarat Radu Perianu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata