Fostul prefect, Emilia Mateescu, i-a tras a doua oară preșul de sub picioare subprefectului Soare

0

Emilia Mateescu, prefect din partea USR PLUS al județului Argeș până săptămâna trecută când a fost demisă la pachet cu ceilalți înalți funcționari colegi de partid, a plecat din instituție și, cu voie sau nu, i-a tras din nou preșul de sub tălpi predecesorului ei, actualul subprefect Emanuel Soare. De ce spunem asta? Pentru că, în ciuda tuturor așteptărilor și a istoricului administrativ al instituției, momentan, cu delegație, atribuțiile de prefect le-a preluat subprefectul Lucian Ionescu, fost șef de cabinet al lui Soare, pe vremea când a condus instituția.

De la numirea în funcție, prefectul Mateescu i-a luat lui Soare toate atribuțiile

De când Argeșul a trebuit să dea USR PLUS-ului funcția de prefect, fostul șef de instituție, Emanuel Soare, care reușise să se descurce mai mult decât rezonabil în plină criză pandemică, a fost, efectiv, pus într-un con de umbră. Ce anume scop a avut Emilia Mateescu să-l izoleze, la propriu, pe fostul prefect (când toată lumea se aștepta să se folosească de experiența lui) este greu de spus. I-ar fi luat nu doar atribuțiile ci și secretara și i-a dat mai multă importanță lui Lucian Ionescu, omul adus în prefectură de însuși Soare.

La plecare, Mateeasca, cu sau fără voie, i-a mai făcut o dată bucata lui Soare, deși acesta nu este simpatizant al taberei Cîțu, cea cu care USR PLUS se află în conflict deschis. Dacă toată lumea aștepta ca acesta să preia frâiele instituției, inclusiv colegii și șefii de partid iată că, lucrurile au luat cu totul altă întorsătură, Lucian Ionescu fiind cel care a primit delegarea sarcinilor de prefect.

Este bine de amintit că, la demiterea din fruntea instituției în favoarea Emiliei Mateescu, Soare a avut o singură condiție ca să rămână subprefect: cel de-al doilea subprefect să fie Lucian Ionescu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata