Fostul șef al Poliției Mioveni trimis în judecată de DNA! A recunoscut tot!

Marius Aioanei, fostul șef adjunct al Poliției Mioveni a recunoscut în fața procurorilor DNA că a deținut și controlat mai multe firme timp de patru ani, deși știa că nu avea voie. Acesta a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției prin care a recunoscut acuzațiile, dar a și acceptat pedeapsa propusă: un an de închisoare cu suspendare. Dosarul va ajunge pe masa judecătorilor de la Tribunalul Argeș care vor lua o decizie a fostului șef al Poliției Mioveni.

Negocia direct contractele de livări și achiziții

Marius Aioanei a fost cercetat sub control judiciar după ce a fost acuzat de procuorii DNA de incopatibilitate. Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, Aioanei a condus, în calitate de administrator, două firme în perioada 2017 – 2021, și „se ocupa de achizițiile de bunuri și servicii, de onorarea comenzilor către clienți, stabilea prețurile de achiziție; negocia contractele de livrări și achiziții, plata facturilor fiscale, ținea evidența camerelor închiriate și rezervate prin intermediul aplicației booking.com, a comenzilor și plăților efectuate către agenții economici și negocia prețurile acestora, dispunea plata drepturilor salariale cuvenite angajaților”, activitate care este incompatibilă cu statutul de ofițer de poliție.

Și-a recunoscut fapta

În cauza mediatizată prin comunicatul de presă nr. 456/VIII/3 din 21 mai 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatului.

AIOANEI MARIUS OVIDIU, comisar de poliție, la data faptei adjunct al șefului Poliției orașului Mioveni din cadrul I.P.J. Argeș, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada ianuarie 2017 – mai 2021, inculpatul Aioanei Marius Ovidiu, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul a unor foloase materiale necuvenite, ar fi efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, constând în operațiuni care ar fi implicat plăți sau circulația banilor, în contextul în care ar fi administrat în fapt două societăți comerciale prestatoare de servicii, activități incompatibile cu funcția deținută, respectiv cu statutul polițistului.

În prezența apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Argeș. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

1 Comentariu
  1. […] Citește și: FOSTUL ȘEF AL POLIȚIEI MIOVENI TRIMIS ÎN JUDECATĂ DE DNA! A RECUNOSCUT TOT! […]

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.