Fotbalist celebru, cu legături cu mafia italiană, condamnat la cinci ani de închisoare! Ce acuzații i se aduc?

0

Un cunoscut fundaș central a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru fraudă sportivă și asociere la crima organizată. Armando Izzo, 31 de ani, fundaș central împrumutat în actuala stagiune de Torino la Monza, cu 3 selecții la squadra azzurra, plătește pentru meciurile trucate în 2014 în beneficiul mafioților italieni.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! PROFESOR DE SPORT REȚINUT PENTRU PROXENETISM! ÎNCASA SUME URIAȘE!

În urmă cu șapte ani, pe 23 mai 2016, Izzo a fost acuzat, împreună cu mijlocașii Luca Pini și Francesco Millesi, de trucarea partidelor Modena – Avellino (1-0, 17 martie 2014) și Avellino – Reggina (3-0, 25 mai 2014), ambele din Serie B. Toți erau atunci la Avellino și poliția napolitană, secția antimafia, a deschis o anchetă împotriva lor.

Un an mai târziu, pe 3 martie 2017, procurorul federației italiene a cerut suspendarea pe 6 ani a lui Izzo și amendarea lui cu 20.000 de euro. Pe 12 aprilie, a fost suspendat pe 18 luni (și amendat cu 50.000 de euro), pedeapsă redusă la 6 luni pe 19 mai.

Izzo a revenit în fotbal, a jucat la Genoa din 2014 până în 2018 și la Torino între 2018 și 2022. În vara trecută, a fost împrumutat un sezon la Monza, echipa lui Silvio Berlusconi. Dosarul nu s-a închis însă, iar magistrații  au decis recent ca Armando Izzo să își petreacă următorii cinci ani în spatele gratiilor. Avocații jucătorului, Rino Nugnes și Stefano Montone, au anunțat că fac apel la această hotărâre.

URMĂREȘTE ȘTIRILE OBIECTIV DE ARGEȘ ȘI PE PAGINA DE FACEBOOK SAU PE GRUPUL ZIAR OBIECTIV – ȘTIRILE ARGEȘULUI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata