FOTO EXCLUSIV! Cartier rezidențial cu zeci de blocuri de 12 etaje în Pitești! Află unde!

Cea mai amplă și mai nouă dezvoltare imobiliară din Pitești va fi din nou analizată în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din cadrul Primăriei Pitești. Este vorba despre un nou cartier rezidențial construit în zona Prelungirea Craiovei, pe terenul situat în spatele benzinăriei Lukoil și al retailerului Mathaus. Potrivit proiectului ajuns  pe masa Comisiei de Urbanism, dezvoltatorul imobiliar dorește să construiască în zona respectivă mai multe clădiri de locuințe colective, blocuri de apartamente și garsoniere, care să aibă de la șapte și până la 12 etaje, dar și centre comerciale, locuri de joacă, școală, grădiniță și cabinete medicale.

Inițiatorii revin pentru a doua oară în fața Comisiei de Urbanism după ce, în luna februarie, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi pentru unele clarificări printre care prezentarea investiției ce se intenționează a se realiza după aprobare PUZ, ce tip de servicii, ce tip de locuire, număr estimativ de apartamente, de locuri de parcare, unde va fi amplasat centrul comercial deoarece acest lucru impune ca drumul de acces la cartierul propus să fie redimensionat în conformitate cu concluziile unui studiu de impact asupra traficului auto din zonă. În acest sens, inițiatorului i s-a cerut să depună la dosar foto cu locația exactă unde vor fi amplasate construcțiile.

Centru comercial, locuri de joacă și unități de învățământ – incluse în proiect

De asemenea, proiectul propune pe lângă construirea de noi blocuri, realizarea de spații comerciale, locuri de joacă sau unități de învățământ. Mai mult, dezvoltatorul susține că se va realiza și infrastructura rutieră și de utilități pe care, ulterior, să o predea către administrația locală și organizarea rețelei stradale.

„Proiectul propune realizarea unei zone functționale de interes public, cu caracter funcțional mixt care să asigure dotările necesare unui nou pol de interes urban care să deservească atât noii locuitori cât și pe cei din proximitate. Crearea unei zone mixte, pe un teren liber de construcții de dimensiuni considerabile, eficient din punct de vedere economic și sustenabil, necesită un coeficient de utilizare a terenului care sa permită dezvoltarea de funcțiuni pentru comunitate: învățământ (grădiniță, after-school), centru comunitar multifuncțional (săli de reuniuni / conferințe / spectacole), servicii medicale și de sănătate, activități de tip financiar-bancar, birouri, servicii de alimentație publică, activități de timp liber (sport, loisir), spații verzi amenajate și locuri de joacă.” se arată în proiectul propus.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.