Fursecurile copilăriei – Piersici umplute cu dulceață şi nucă

0

Multora dintre noi le plac fursecurile, în diferite forme, cu fructe sau cu ciocolată. Fursecurile „Piersici umplute” au un aspect mai aparte care încântă în special pe cei mici dar şi pe adulţi. Sunt ideale pentru zilele de sărbători sau pentru alte evenimente în familie, aducând mai multă pată de culoare pe masa dumneavoastră.

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 175 g zahăr
  • 125 ml ulei
  • 1 vârf de linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 450 g făină
  • 1 praf sare

Pentru umplutură

  • mijlocul de la fursecuri
  • 100 g nucă măcinată
  • 15 ml esență rom
  • 300 g dulceaţă de prune

Pentru culoare

  • colorant alimentar
  • 150 ml lapte

Pentru decor

  • 100 g zahăr sau nucă de cocos

Mod de preparare:

Pentru obţinerea aluatului  se începe prin a separa ouăle, albușurile de gălbenușuri. Albușurile se  bat spumă cu praful de sare. Treptat se adaugă şi zahărul şi se mixează continuu până acesta s-a topit în totalitate.

Se pun albușurile deoparte şi se freacă gălbenușurile cu uleiul ca la maioneză cu grijă să nu se taie. Amestecul de gălbenușuri cu ulei se toarnă peste spuma de albușuri şi se încorporează totul cu ajutorul unei palete de lemn. La sfârșit se adaugă ușor, ușor  şi făina amestecată cu bicarbonatul si se începe frământarea aluatului. Este indicat să se obţină un  aluat fin care nu se lipește de mâini.

Modelarea fursecurilor piersici

Din aluatul obţinut se formează biluțe de mărimea unei nuci mai mici pe care le-am pus în tava tapetată cu hârtie de copt. Din aceasta compoziție vom obţine aproximativ 60 de biluţe. Băgăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius şi lăsăm până biluțele încep să se rumenească. După coacere le lăsăm să se răcească apoi le scobim mijlocul cu ajutorul unu cuţit cu vârf ascuțit. Resturile rezultate în urma scobirii se amestecă cu dulceață, nucă şi esența de rom. Astfel veţi obţine umplutura pentru fursecuri.  Se umple cu această cremă fiecare jumătate de piersică, după care începeţi să uniţi cele două jumătăţi între ele.

Pentru a le colora se trec prin colorantul dizolvat în lapte (pentru a obţine două culori se împarte laptele în două şi se dizolva în el câte o culoare) şi apoi prin zahăr sau nucă de cocos. Pentru umplutură puteţi opta la  ciocolată sau marmeladă. Sunt de mare efect si au un gust inedit.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata