Gabriel Copciag – semnal de alarmă! „Personalul medical se va epuiza în curând”

Personalul medical din Argeș este la un pas de epuizare. În urma creșterii alarmante a cazurilor de COVID-19, medicii infecționiști, ATI dar și cadrele medicale sunt suprasolicitate. Directorul medical al Spitalului Județean Argeș, Gabriel Copciag a declarat că în fiecare zi la Unitatea de Primiri Urgențe se prezintă zeci de pacienți poizitivi cu noul coronavirus.

“Spitalul Județean de Urgență Pitești este suprasolicitat de numărul mare de pacienți care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe cu simptomatologie specifică, ulterior confirmându-se. Nu a fost nicio zi să nu avem 30-40 de noi confirmați. Spitalul Județean de Urgență Pitești are o Secție de Boli Infecțioase cu 100 de paturi. De asemenea, mai are o altă secție pentru pacienți asimptomatici, tot de 100 de paturi, care nu este plină, avem acum vreo 30 de pacienți.

Celelalte spitale din județ, Mioveni, Câmpulung, Valea Iașului, Leordeni, în fiecare zi ne raportează că au ajuns la capacitatea maximă. Avem patru medici de Terapie Intensivă noi, doi rezidenți, o doamnă de la Spitalul Floreasca, rezident anul V, care a venit să ne ajute și căreia i s-a oferit inclusiv cazare și masă. Mai avem încă o rezidentă care a lucrat până acum la secția de la Mioveni și care și-a dorit să rămână în continuare la noi, căreia îi oferim, de asemenea, cazare și masă. Avem detașați de la Spitalul de Pediatrie, tot pe Terapei Intensivă, doi medici. A mai venit la noi un medic pneumolog de la Ploiești, prin transfer definitiv, și care lucreaz deja la Secția de Boli Infecțioase.

Toți acești medici ne vor ajuta să susținem și Terapia Mobilă cu care am fost dotați și care este deschisă pentru a primi pacienții critici. Spitalul Județean de Urgență Pitești susține, cu medicii interniști și pneumologi, și celelalte spitale din județ. Avem detașați medicii noștri la Spitalul Valea Iașului deoarece colegii de acolo s-au pozitivat și a trebuit să intre în concediu medical. Avem, în continuare, trei medici infecționiști care lucrează la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Mioveni. Suntem în situația în care personalul medical se va epuiza în curând cu toate aceste detașări”  dr. Gabriel Copciag, director Spitalul Județean de Urgență Pitești.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.