Gabriela Zoană: “Mi-am propus să aduc bani europeni aici, acasă, în Argeș”

Gabriela Zoană este una dintre cele mai titrate femei din politica argeşeană. A absolvit Facultatea de Drept și Facultatea de Relații Economice Internaționale, specializarea Afaceri Internaționale, fiind pasionată de politica externă încă din studenţie. drum spre care s-a îndreptat prin pregătirea postuniversitară: a absolvit cursurile de Politică Externă si Diplomație organizate de Institutul Diplomatic Român, cursurile de Management Politic organizate de Institutul Social Democrat (șef de promoție), cursurile Summer University for Democracy of the Schools of Political Studies of the Council of Europe – Strassbourg organizate în colaborare cu Consiliul Europei, cursul de Drept Comunitar European la Universitatea București, dar și alte cursuri postuniversitare în domeniul juridic. Imediat după absolvirea Facultății de Drept (2001) a intrat în mediul universitar, iar în prezent este Lector universitar doctor, titulară a catedrei de Criminalistică în cadrul Facultății de Drept a Universității din Pitești. Studiile doctorale le-a absolvit în domeniul dreptului penal.

Este o modă pentru femeile politician să-şi dorească să devină europarlamentar. Pe dumneavoastră ce v-a determinat să intraţi în această cursă electorală?

Încrederea în propriile forțe, experiența profesională și politică acumulată de-a lungul timpului, capacitatea de a reuși ce-mi propun să realizez pentru cetățeni, puterea de muncă cu care m-a înzestrat Dumnezeu, sprijinul echipei social democrate din care fac parte, încurajările colegilor de partid și cel foarte important, studiile efectuate în țară și în străinătate în domeniul politicii externe. Dar, motivul principal care m-a determinat să intru în această cursă electorală, este nevoia noastră, a argeșenilor, ca județul Argeș să fie reprezentat în Parlamentul European. 
Nu știu dacă este o modă pentru femeile politician să devină europarlamentar. Eu aș spune că este o necesitate și o recunoaștere a rolului femeii în societate și în familie. În condițiile în care populația europeană este predominant feminină, chiar și în România trăiesc mai multe femei ca bărbați (51,4 % femei), este firesc ca femeile politician să aibă acces la funcțiile ce implică putere decizională în administrația publică și executiv, dar mai ales să aibă acces la pozițiile care implică construirea legislației națională și europene. În acest context, poziționarea femeilor politician pe listele candidaților la Parlamentul European este perfect legimită și născută din nevoia societății de reprezentativitate a femeii în viața publică.Aș sublinia faptul că femeia politician își aduce aportul în toate domeniile de activitate, nu numai în domeniul social și de familie, ci și în cercetare, medicină, agricultură, legislație, industrie, inclusiv în domeniile tehnice.

Sunteţi o persoană tânără, femeie pe deasupra…Cum aţi reuşit să câştigaţi susţinerea organizaţiei judeţene pentru un loc pe lista pentru Parlamentul European?

Fac parte din echipa PSD de 10 ani, în anul 2006  eram deja membru în Consiliul Național al TSD. Colegii mei m-au ales în anul 2007 vicepreședinte al organizației de tineret PSD Pitești, funcție pe care cu demnitate am păstrat-o până în anul 2010, când am devenit Președinte a Organizației de Femei PSD Pitești până în anul 2013 și Vicepreședinte PSD Pitești (2010-2013). Sunt membru al Consiliului Național OFSD. De anul trecut fac parte din echipa organizației județene de femei în calitate de vicepreședinte. Începând cu anul 2010 coordonez Departamentul de Justiție al PSD Argeș. Am doi ani de experiență în administrația publică locală, de mai mult de un an conduc o instituție publică națională, am fost avocat timp de 10 ani și mediator timp de 7 ani, am învățat din aceste distinse profesii să apăr dreptatea. Fac parte din echipa organizației județene a PSD, condusă de dl. președinte Tudor Pendiuc, iar susținerea mea pentru a reprezenta echipa pe lista candidaților la Parlamentul European și a d-lui Florin Tecău la Consiliul Județean Argeș a venit după ani de muncă în organizație. Candidez la  Parlamentul European pentru că sunt unul dintre oamenii mândri că sunt români și îmi doresc să ofer protecție celor din țară cât și celor de peste hotare.

Ce v-aţi propus să realizaţi în calitate de europarlamentar?

Beneficiile mandatului meu de europarlamentar vor fi în realitate beneficiile argeșenilor. Mi-am propus să aduc bani europeni aici, acasă, în Argeș și cu ei să construim drumuri, să dezvoltăm industria județului, să investim în agricultură, în turism,  în cercetare, în educație și în sănătate. Voi fi ambasadorul județului Argeș în Parlamentul European și voi promova imaginea României în Europa.
Proiectele mele de viitor sunt legate de români, de poporul meu.

De ce ar trebui să vă voteze argeşenii?

Alianța PSD-UNPR-PC a dat șansa județului Argeș de a fi reprezentat în Parlamentul European, argeșenii vor valorifica această șansă votând duminică poziția 4 de pe buletinul de vot. Sunt argeșeancă.
Argeșenii mă cunosc și am demonstrat că voi face mereu alegeri care sa îi avantajeze pe oamenii defavorizați, pe țăranii români, pe șomeri, tineri, femei sau pensionari. Dar în egală măsură mă voi lupta pentru intelectuali și respectarea drepturilor acestora. Pentru că luptăm zilnic să combatem sărăcia, creăm locuri de muncă și suntem sprijin pentru românii de pretutindeni, românii vor alege în 25 mai social – democrația.

Care este modelul de europarlamentar pe care îl urmaţi?

 Modelul europarlamentarului care se luptă pentru țara sa, care pune mai presus de orice interesele românilor. Modelul europarlamentarului mândru că este român.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.