„Gaițele” lui Kiritescu-spectacol extraordinar pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Pitești! Nu rata să-ți cumperi bilet!

0

„Gaitele” lui Kiritescu-spectacol extraordinar pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Pitești! Nu rata să-ți cumperi bilet!

Artiști consacrați la nivel național și internațional vor urca, așa cum ne-am obișnuit, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Pitești și săptămâna viitoare. Sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Pitești s-a dovedit a fi neîncăpătoare, în ultima perioadă, pentru cei care au dorit să se întâlnească pentru prima data, sau să-i revadă pe artiștii consacratați.

Piese de teatru renumite, spectacole sau concerte, toate la un loc au făcut ca piteștenii să vină în număr mare, cu familia sau prietenii, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Săptămâna viitoare seria evenimentelor va continua iar piteștenii, dornici de noi experiențe unice, vor avea ce să aleagă.

CITEȘTE ȘI: UN ŞOFER A MURIT DECAPITAT ȘI PASAGERUL DUS DE URGENȚĂ ÎN COMĂ LA SPITAL! ACCIDENT ÎNFIORĂTOR!

12 decembrie 2023, ora 19:00 – ,,Gaitele” de Alexandru Kiritescu – teatru

Nu ai cum! Nu ai cum sa ramai indiferent la un spectacol pe un asemenea text cum sunt „Gaitele” lui Kiritescu. In prima instanta, razi cu lacrimi. Si dupa aia impietresti pentru ca realizezi ca razi de tine, de familia ta, de poporul asta. In opinia mea, „Gaitele” sunt caracterizarea perfecta a romanismului in cele mai crunte, intime si lipsite de masti momente ale sale. Iar spectacolul produs de TEATRUL PRINCIPAL si CORTINA AG a reusit sa surprinda foarte bine atmosfera aceasta de tragi-comedie nationala morbida. Scenografia foarte bine gandita si usor de manevrat, cu puternice accente romanesti interbelice in ceea ce priveste decoratiunile casei, dar si coloana sonora au contribuit din plin la constructia mediului in care familia Duduleanu isi desfasoara viata lor infam de autohtona.

M-am bucurat sa redescopar 4 actrite deosebite in cele 4 roluri principale feminine: Maia Morgenstern (o Aneta Duduleanu teribil de credibila, cu accente comice puternice, dar neingrosate), Carmen Tănase  (de data asta, o Zoia de exceptie, simpatica, dar si cu forta de expresie scenica), Virginia Rogin (una din cele mai rafinate, complexe si magistrale actrite facand si aici un rol de zile mari, in Lena) si draga mea Adriana Trandafir (acest munte de talent, pasiune si dedicare, creand cu migala o Fräulein cum nu am mai vazut pana acum).

 

Nu am cum sa nu vorbesc si despre triunghiul amoros, stralucit intepretat de Diana Cavallioti (ce Wanda a facut, cata senzualitate, cata feminitate si putere interioara clotitoare!!!), Andreea Chirițescu (o Margareta uimitor de stapana pe sine, aratand o latura a personajului pe care nu o mai vazusem pana acum) si Tudor Istodor (un Mircea autentic, original si aducand ceva din eleganta lui Ovidiu Iuliu Moldovan). Gabriel Fatu, Ioana Ancea si Ion Ionuț Ciocia si-au adus contributia lor foarte importanta in cele trei roluri comice ale lui Ianache, Colette si Georges Duduleanu, fiii si nora Anetei. Nu in ultimul rand, in micul doar foarte graitorul rol al Zamfirei, a stralucit prin bucuria jocului Mariangela Coldea, aducand in prim-plan un rol care de obicei este trecut cu vederea. Si toata aceasta simfonie teatrala a fost condusa cu mana sigura de regizorul Gelu Colceag.

Felicitari merg si catre Imelda Manu, creatoarea scenografiei, Ioana Colceag si Geanina Punkosti, realizatoarele costumelor deosebite si potrivite cu timpul actiunii, dar si catre Teodora Petre, asistent regie, cea care asigura bunul mers al fiecarei reprezentatii.

Asadar,  în curând, o seara de succes, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Pitești.

 

De asemenea, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Pitești vor mai avea loc următoarele evenimente:

  • 14 decembrie 2023 – Crăciun Vienez
  • 15 decembrie 2023 – Concert de colinde – Arhiepiscopia Argeșului si Muscelului
  • 18 decembrie 2023 – Tache, Ianke si Cadar

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata