Gala Tezaur Uman Viu 2022. Program complet!

0
Consiliul Județean Argeș găzduiește, în perioada 24-27 octombrie 2022, ”Gala Tezaure Umane Vii” organizată de Ministerul Culturii, pentru acordarea titlului onorific de Tezaur Uman Viu creatorilor populari consacrați.
Ediția din acest an reunește 38 de creatori și păstrători ai valorilor tradiționale românești care au obținut titlul onorific de Tezaur Uman Viu în ultimii 3 ani (în pandemie nu s-a organizat).
Vor participa Costel Cristian Lazăr, subsecretar de stat în Ministerul Culturii, membrii Comisiei Naționale de Salvgardare a Patrimoniului Cultural Imaterial și reprezentanți ai instituțiilor de cultură din țară care au depus dosarele de candidatură ale persoanelor desemnate Tezaure Umane Vii.
Marți, în cadrul Galei Tezaure Umane Vii, doi argeșeni vor primi distincția oferită de Ministerul Culturii: Viorica Olivotto din Nucșoara și Petre Măsală din Stolnici.
Program:
Luni 24 octombrie
-     Ora 19.00, Casa Sindicatelor din Pitești
Spectacol de muzică populară ”Naiul călător prin lume” dedicat tinerei interprete Mădălina Lupu, unul dintre copiii de succes ai Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești.
Marți 25 octombrie
-     Ora 9.00, Casa Sindicatelor din Pitești: ”Gala TUV” – festivitatea de acordare a distincțiilor
-     Ora 19.00, Târgul Săptămânal Stâlpeni: Focu` lu` Sumedru (spectacol susținut de orchestra Doina Argeșului și degustare de produse tradiționale)
Miercuri 26 octombrie
-     Vizită în județ: Mănăstirea Curtea de Argeș, Barajul Vidraru

Evenimentul are drept scop creșterea gradului de recunoaștere și vizibilitate a păstrătorilor și transmițătorilor elementelor de patrimoniu cultural imaterial în cadrul comunităților din care fac parte, al specialiștilor și al publicului larg.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata