Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna” în plin proces de renovare!

“Restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna”- consolidarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural” este un proiect al Consiliului Județean Argeș, în valoarea de 16 milioane lei cu TVA, din care 85% sunt fonduri europene, 2% contribuția C.J. Argeș și 13% fonduri de la bugetul statului. Termenul de execuție al lucrărilor este de 21 de luni.
Licitația a fost câștigată de firma SC EURAS SRL, aceeași firmă care a se ocupă și de restaurarea Cetății Poenari, un alt proiect al Consiliului Județean Argeș finanțat din fonduri europene. Marți, 21 iunie, vicepreședintele C.J. Argeș, Marius Nicolaescu, a făcut o vizită de lucru pe șantierul Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna. Aici lucrările au început prin consolidarea fundației, cu această ocazie fiind rezolvată și problema infiltrațiilor. Ulterior, lucrările se vor muta la interior, unde deja s-a început consolidarea, pentru ca partea umedă a intervenției să aibă timp să se usuce. În ultimele etape, vor fi finalizate lucrările de exterior și restaurare în interior.
„Împreună cu echipa de proiect și dirigintele de șantier am efectuat prima vizită de lucru la Galeria de Artă, ocazie cu care am observat că lucrările de consolidare a fundației se apropie de sfârșit. De fapt, aceste lucrări sunt și cele mai dificile, alături de lucrările de restaurare a pieselor de artă. Stadiul lucrărilor este undeva 15-20% și avem promisiunea că ne vom încadra în termenele prevăzute în contract” – vicepreședinte C.J. Argeș, Marius Nicolaescu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.