Garcea de la Locală și metafizica de la Gara Pitești!

0

Nu suntem de acord cu cei care critică la general polițiștii locali, dar suntem de acord că, pădure fără uscături nu există. Nu știm exact ce tip de punct strategic este în parcarea de peste drum de Gara Pitești, sau în preajma chioșcului aferent, dar aproape în fiecare zi, la diferite ore, mai multe echipaje de poliție locală sau națională sunt oprite în zonă. Zici că e sediul guvernului.

Cum să faci ordine ca să nu fie dezordine. Cu inteligența

Poate așa se explică și atitudinea unui Garcea de la locală, un domn, mai bine zis un nene care, odată îmbrăcat în haina statului pare să fi urcat automat și mai multe trepte universitare. Domnul din imagine stă de pază la sediul pentru Taxe și Impozite de la gară. Dar nu e numai atât. E vătaf peste tot ce mișcă: cetățeni care plătesc taxele, persoane care trec prin zonă sau chiar care parchează. Pe toți îi ia în balon sau le vorbește de sus.

CITEȘTE ȘI: UNUL LA ÎNCHISOARE, CELĂLALT ÎN LIBERTATE! SENȚINȚĂ FINALĂ PENTRU DOI POLIȚIȘTI ȘPĂGARI DIN ARGEȘ!

Îi ia în primire cu pieptul în față, privirea sus și atitudine de șef.  Vin oamenii să plătească impozitele, iar el îi face să se simtă ca și cum ar primi, bieții de ei, ceva gratis. Să zică sarumâna că-I lasă să dea banii la buget!  Hello!!! Ești acolo doar să taci! Astăzi părea relaxat căci, după ce i-a zis vreo două unei bătrânici care stătea pe o bancă a continuat să depene povești cu un amic, minute bune…și bune. Ziua trece, leafa merge, nu?

El transcede. Ceilalți nu transcedem. O fi de bine, o fi de rău?

Într-o zi i-a cășunat pe o doamnă care parcase pe spațiul trasat regulamentar ca să meargă la bancomat. După câteva minute, când doamna respectivă se ducea către mașină, plin de importanță, Garcea de la gară i-a zis că, data viitoare va primi amendă. Motivul: se ridică banii de la casierie pentru a fi trimiși la Trezorerie și pe o rază de… epsilon, phi, psi, alpha, delta omega, e interzisă parcarea!!!! Să ne fie cu iertare, domn` milițian, dar nu suntem toți atât de aprofundați în inteligența creierului și nu putem avea stări metafizice prin care să citim că doamna Geta, sau cum s-o numi ea, iese sărăcuța cu punga cu banii pentru Trezorerie. Tu ești altfel și, mai ales de când ți-au dat uniforma cea nouă, ai început să citești Schopenhauer și Nietzsche. Șopănhauăr și Nice. Exact așa!

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata