Generalul Tudosoiu despre structura anului școlar pe module: „Toată lumea, elevi și profesori, a așteaptat această săptămână de vacanță!”

0

Dumitru Tudosoiu, inspectorul școlar general al ISJ Argeș a anunțat recent care este situația în școlile din județ după implementarea structurii noului an școlar, aceea pe module. Generalul Tudosoiu afirmă că, din punctul său de vedere, această schimbare ar trebui să fie una benefică atât pentru elevi, părinți dar și pentru cadrele didactice și că, vacanța în care ne aflăm în momentul de față, a fost una mult așteptată de toată lumea.

CITEȘTE ȘI: OPORTUNITĂȚI DE LOCURI DE MUNCĂ CREATE DE ROBOTICĂ ȘI SECURITATEA INFORMAȚIONALĂ

„La modul particular, să știți că schimbările trebuie să apară. Am avut discuții în această perioadă legate de ultima zi de școală, vă dau un feedback din sistem, toată lumea, elevi și profesori, a așteaptat această săptămână de vacanță. La începutul anului școlar, când s-a vorbit pentru început despre module, am fost puțin circumspect dar la modul următor: am spus că nu știu, nu știuam nici ce înseamnă în curba efortului pentru elev această vacanță la cinci săptămâni după începerea anului școlar. Vom vedea care va fi impactul, cum se vor desfășura orele, notarea nu e o problemă pentru că se poate face în mai multe momente ale anului școlar și nu pune copiii sub presiune. Ține strict de modul în care copiii și profesorii vor lega aceste mici semenstre, module intitulate, care alcătuiesc anul școlar.

Suntem acum într-un punct, în vacanța de o săptămână, cu bune și rele, pentru că sunt părinți care nu au soluții cu cei mici, în special. Profesorii au așteptat și ei o vacanță de o săptămână în care își pot pune lucrurile la punct atât în plan personal cât și în plan profesional. Rămâne de văzut cum va fi prima săptămână din modulul doi, dacă revenirea copiilor și a profesorilor la școală se face cu bucurie, cu bateriile încărcate, iar dacă lucrurile evoluează bine, eu cred că este păcat să nu îmbrățișăm această formă de organizare și pentru viitor. Trebuie să lăsăm lucrurile să curgă, feedback-ul trebuie să vină de jos în sus, din teritoriu și atunci vom putea spune cu certitudine dacă varianta de module este benefică sau nu. Totuși această variantă nu a apărut întâmplător, ea a fost studiată.”, a declarat Dumitru Tudosoiu în emisiunea „Doar Vorbe” de la Super TV, moderată de Luminița Nicolae.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata