Gică Popescu candidează le şefia FRF

Fostul căpitan al echipei naţionale şi-a anunţat candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal.

Gheorghe Popescu şi-a anunţat proiectul într-o conferinţă de presă, precizând că din echipa sa vor face parte foştii colegi Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu şi Bogdan Stelea. Nu este pentru prima oară când fostul jucător de la FC Barcelona încearcă să ajungă la conducerea fotbalului românesc, el fiind învins, în urmă cu mai mulţi ani, în alegerile generale de către Mircea Sandu.

De asemenea, cel poreclit „Baciul” a declarat că îl va coopta şi pe Cristian Chivu, care nu a putut fi prezent în ţară din cauza obligaţiilor de la Inter Milano, însă şi-a dat acordul de a lua parte la viitoarea conducere a FRF.

„Da, m-am hotârât, voi candida pentru postul de şef al FRF. Am venit în faţa dumneavoastră cu o parte din echipa care mă va susţine în acest proiect. Pe lângă Stelea, Ilie Dumitrescu şi Hagi, mai este şi Chivu, care se va alătura echipei mele după ce se va lăsa de fotbal. Nu a fost lăsat de Inter la această conferinţă, pot să înţeleg asta, de altfel i-am i transmis să joace cât mai mult. Această generaţie care a făcut cele mai multe lucruri bune pentru România merită şansa de a conduce fotbalul din România. Iubim culorile ţării noastre, asta este cel mai important”, a declarat azi fostul căptian al echipei naţionale.

Gică Hagi şi Bogdan Stelea se vor ocupa de departamentul tehnic, de coordonarea loturilor de juniori şi tineret, fără atribuţii la echipa naţională, în timp ce Ilie Dumitrescu se va implica în administraţie.

„Vrem să revitalizăm sistemul competiţional şi apoi dorim să mărim numărul echipelor competitoare din prima divizie. Sunt pentru acest lucru. Multe dintre lucrurile din proiectul propus în 2005 se regăsesc şi în cel actual. Ştacheta va fi pusă foarte sus, atât din punct de vedere managerial, cât şi sportiv. Nu vreau să mai aud că jucătorii visează să facă schimb de tricouri cu jucătorii lui Real Madrid, ci să joace la Real Madrid”, a explicat Gică Popescu.

Acesta a adăugat că îi va propune lui Mircea Sandu, actualul şef de la Casa Fotbalului, funcţia de preşedinte onorific al FRF.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.