Gică Popescu – mesaj tranșant: „Băi oameni buni, dacă finanțați echipe din banii publici ar trebui să fie pentru români, nu pentru străini!”

0

„Băi oameni buni, unde să mai joace cei de la loturile de juniori dacă vin străinii şi le iau locul? Străini care sunt de calitate îndoielnică” este mesajul tranșant transmis de fostul interndațional și membru al Generației de Aur, Gică Popescu. Fostul fotbalist a criticat în termeni duri deciziile antrenorilor din Liga I care aduc străini „de calitate medie” și țin juniorii pe banca de rezerve.

Un astfel de caz este și FC Argeș, unde Andrei Prepeliță a ales să trimită pe teren, în proporție uriașă, fotbaliști aduși din afară. Mai mult, în ultima conferință de presă, tehnicianul alb-violeților a declarat că „nu putem să promovăm copiii doar de dragul de a-i promova.

Iată mesajul transmis de Gică Popescu:

„La echipele de juniori, cred că o mare parte de vină au au şi cluburile. Dacă facem o statistică şi ne uităm la jucătorii care au participat la aceste acţiuni, câţi dintre ei joacă la echipele de club? Nu ştiu dacă jumătate dintre ei sunt titulari la echipele de club.

Cei mai mulți patroni din Liga 1 doresc ca echipele lor să rămână în Liga 1, pentru că trăiesc din drepturile de televiziune. Așa că foarte multe echipe de Liga 1 sunt pline de jucători străini de calitate medie, care vin din campionate slabe şi îşi își găsesc refugiul la echipe din România, unde câștiga 5.000 – 6.000 de euro. Iar jucătorii de la echipele naționale de tineret rup băncile de rezerve.

Sunt echipe care sunt finanţate de Consilii Judeţene și Primării. Băi oameni buni, dacă finanțați echipe din banii publici ar trebui să fie pentru români, nu pentru străini! Nu putem să plătim din bani publici, iar 80% din jucători să fie străini.

Jucătorii de la echipele naţionale rup băncile de rezervă şi joacă străini aduşi la final de carieră, că dacă ar avea calitate ar sta în Belgia. Nu se duc acolo pentru că nu au valoare şi vin aici, iar antrenorii spun că sunt jucători cu experienţă. De ce am nevoie de jucători cu experienţă? Fac performanţă?

Dacă ai aduce jucători de afară şi ai juca în cupele europene, ai reprezenta fotbalul românesc în cupele europene ar fi de înţeles. CFR a jucat în grupe, a făcut performanţă an de an și are o scuză,

Farul promovează jucători tineri, FCSB a început şi a dat drumul la jucători tineri. Dar în rest sunt echipe în Liga 1 care au 8-9 jucători străini din 11.

Băi oameni buni, unde să mai joace cei de la loturile de juniori dacă vin străinii şi le iau locul? Străini care sunt de calitate îndoielnică… Ăsta e un refugiu al jucătorilor care nu au loc în campionatele străine şi vin în campionatul românesc”, a spus Gică Popescu la PrimaSport.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata