Google va șterge milioane de conturi de Gmail! Ce trebuie să faci ca să nu te afli pe listă?

0

Google va șterge milioane de conturi de Gmail! Ce trebuie să faci ca să nu te afli pe listă?

Începând din luna decembrie, Google începe să șteargă din conturile de Gmail. Anunțul a fost făcut de vice-președintele managementului produselor Google, Ruth Kricheli care a anunțat că va fi eliminat inclusiv conținutul din Google Workspace, cum ar fi Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar și Google Foto.

CITEȘTE ȘI: SUFERINȚA SURDĂ CARE A ÎMPINS-O LA SINUCIDERE PE LAURA. CE SPUN APROPIAȚII?

Concret, vor fi șterse conturile care au fost complet inactive pe o perioadă de doi ani. Politica se va aplica numai conturilor Google personale, nu și a celor pentru organizații precum școli sau companii.

„Dacă un cont nu a fost folosit pentru o perioadă lungă de timp, este mai probabil să fie compromis. Acest lucru se datorează faptului că acele conturi uitate sau nesupravegheate se bazează adesea pe parole vechi sau reutilizate care ar fi putut fi compromise, nu au avut configurată autentificarea cu doi factori și primesc mai puține verificări de securitate din partea utilizatorului”, a scris Kricheli.

Ștergerile conturilor se va face treptat: începând cu cele care au fost create și care nu au fost utilizate niciodată. Deținătorii lor vor primi mai multe notificări la adresele lor de e-mail.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata