Grand Bal Symphonique, la Filarmonica Pitești!

0

Filarmonica Pitești deschide seria concertelor anului 2024 printr-un concert simfonic extraordinar, „Grand Bal Symphonique”. Joi, 11 ianuarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, revin pe scenă orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești și dirijorul Tiberiu Dragoș Oprea.

În program: H. Berlioz – Un bal din Simfonia Fantastică, L. Delibes – Pizzicato din baletul Sylvia, E. Waldteufel – Valsul Patinatorii, J. Offenbach – Uvertura la Orfeu în infern, Ch. Gounod – Balet din opera Faust, G. Bizet – Entracte la actul III din opera Carmen, L. Delibes – Preludiu și Mazurcă din baletul Coppelia, G. Faure – Pavană în fa diez minor și C. Saint-Saens – Bacanală din opera Samson și Dalila.

Născut într-o familie de muzicieni, Tiberiu Dragoș Oprea este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, clasa dirijat orchestră, la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. În prezent, este prim-dirijor al Filarmonicii Pitești, fiind cofondator al instituției, și dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța. Timp de nouă ani a fost colaborator al Teatrului Național de Operetă și Musical Ion Dacian București, unde a susținut premiere, spectacole și concerte de gală. Este invitat permanent al Orchestrei de Cameră Radio, al filarmonicilor din Timișoara, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Botoșani, Bacău, Craiova, Oradea, Brașov, Cluj-Napoca, Arad.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 50 de lei sau 40 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata