ziarobiectiv.ro

Grevă generală la CFR! Află de când!

0

Grevă generală la CFR! Află de când!

Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane a anunțat recent că, începând cu 27 noiembrie, va declanșa grevă generală, după ce revendicările de la greva de avertisment din luna septembrie nu au fost rezolvate. 

CITEȘTE ȘI: UN PITEȘTEAN ȘI 13 ROMÂNI AU TERORIZAT CALIFORNIA! ANCHETĂ FBI ÎN ARGEȘ!

„Având în vedere faptul că până la data prezentei nu au fost reluate negocierile colective pentru soluționarea revendicărilor ce formează obiectul conflictului colectiv de muncă declanșat la nivelul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, în vederea stingerii acestuia și încheierii, respectiv înregistrării Contractului Colectiv de Muncă 2023-2024, în conformitate cu prevederile Legii nr. 367/2022, Legea dialogului social, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm hotărârea de a declanșa greva propriu-zisă la nivelul unității dumneavoastră începând cu data de 27 noiembrie 2023 până la data semnării Contractului Colectiv de Muncă 2023-2024″, se arată într-o adresă trimisă directorului general al CNCF CFR SA, Ion Simu-Alexandru, de către Grigore Mare, președintele FNFMCV.

Sindicaliștii anunță că au luat această decizie în urma mai multor nemulțumiri adresate în repetate rânduri și nerezolvate până în prezent. Printre acestea se numără lipsa salariilor corecte, deficitul de angajați, lipsa de investiții în material rulant de calitate şi altele.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata