Gripa face ravagii! Care este situația în spitalele din Argeș? Directorul DSP anunță!

0

Gripa face ravagii! Care este situația în spitalele din Argeș? Directorul DSP anunță!

În urma numărului mare de îmbolnăviri de gripă sau viroze respiratoria din ultimele săptămâni, ieri după amiază, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a decis să declare stare de alertă epidemiologică. Acesta a anunțat că nu se impune declararea unei epidemii, că nu vor fi instituite niciun fel de restricții, însă a făcut o serie de recomandări pentru spitale, școli și pentru populație, pentru a se evita îmbolnăvirile.

CITEȘTE ȘI: ȘEFA ITM ARGEȘ- ANUNȚ IMPORTANT PENTRU PATRONI ȘI ANGAJAȚI! S-A DECIS!

În județul Argeș, spitalele sunt la capacitate maximă, însă nu au fost înregistrate cazuri grave sau decese. Situația este sub control, una de normalitate, specific sezonului, așa cum anunță chiar directoarea Direcției de Sănătate Publică Argeș, Sorina Honțaru. Acesta a transmis că nu vor fi instituite niciun fel de restricții, însă a făcut o serie de recomandări pentru unitățile spitalicești, unitățile de învățământ și pentru populație, pentru a Evita creșterea numărului de îmbolnăviri.

„Nu avem o situație disperată în Argeș, mai degrabă este o situație de normalitate, specifică sezonului rece, era de așteptat în această perioadă. Spitalele fac față, totul este sub control, inclusiv la Pediatrie. Unitățile sanitare au primit instrucțiuni de prevenție, fiecare unitate sanitară izolează și tratează. Cazurile ușoare sunt tratate prin medicii de familie. Gripa s-a suprapus și cu rujeola, însă, nu este o situația alrmantă. În Argeș, cel mai probabil vârful a fost atins. De o săptămână nu mai înregistrăm creșteri mari nici la gripă, nici la virozele respiratoria sau rujeolă.”, transmite Sorina Honțaru, directorul DSP Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata