Gripa face ravagii! Stare de alertă în România! Ce s-a decis!

0

Gripa face ravagii! Stare de alertă în România! Ce s-a decis!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat, ieri după-amiază, că a luat decizia de instituire a stării de alertă epidemiologică în România, principalul aspect de care s-a ținut cont fiind cazurile de gripă care au crescut considerabil în ultimele zile.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE! INTERZIS PE STRĂZILE DIN PITEȘTI ÎNCEPÂND DE ASTĂZI!

„Este vorba despre o a treia săptămână de creștere consecutivă, peste nivelul mediu, înregistrat în ultimii cinci ani. Se numește săptămână epidemică. Nu este nimic diferit  față de situația de anul trecut. Am luat decizia acestei stări de alertă epidemiologică, după ce se înregistrează trei săptămâni consecutive de depășire a pragului epidemic. Vârful de anul trecut a fost mai mare decat cel de anul acesta, dar este normal, pentru că a fost primul an dupa pandemie. Recomandăm măsuri în unitățile sanitare și de învățământ”, a mai spus ministrul.

Minisitrul Sănătății a declarat că nu vor exista restricții în țara noastră și că nu va fi cazul să se declare epidemie, subliniind că vârful va fi atins săptămâna aceasta sau următoarea.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata