Guvernul încurajează munca la negru! Iată ce se întâmplă cu contractele part-time!

0

Noi schimbări la contractele de muncă au fost anunțate de Guvern, începând cu 1 august. Concret, peste un milion de angajați cu contracte de muncă part-time vor plăti impozite la nivelul salariului minim pe economie.

Specialiștii în economie susțin că aceste măsuri nu vor face altceva decât să încurajeze mai mult munca la negru. De asemenea, o altă problemă ridicată de specialiști este aceea a unei categorii de angajați care nu lucrează efectiv decât două-maxim patru ore pe zi. Spre exemplu, este vorba despre angajații de la curățenie ( femeia de serviciu a unei asociații de proprietari).

Prin supraimpozitarea care va intra în vigoare de la 1 august statul îşi doreşte să crească încasările de la buget, dar specialiştii de pe piaţa muncii spun că efectul  a fi exact invers, ifiind încurajată munca la negru, ceea ce înseamnă zero încasări la bugetul de stat, dar şi lipsa asigurărilor de sănătate şi sociale pentru angajaţi.

Până în momentul de față, dacă un angajat lucra o oră pe zi, plătea 119 lei taxe către stat, iar pentru două ore se plăteau 238 de lei. De la 1 august, indiferent ca vorbim de o oră sau două, se vor plăti 1.083 de lei.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata