Halucinant! O clipă de neatenție l-a costat dosar penal! Cum s-a petrecut totul?

0

O clipă de neatenție l-a costat pe un șofer care și-a lăsat duba neasigurată un dosar penal, o amendă și două avertismente. Din primele informații, acesta și-ar fi parcat autoutilitara fără a trage frana de mană, iar ulterior autoturismul ar fi plecat de pe loc și a avariat gardul unei gospodării din Ștefănești.

Ulterior, bărbatul a plecat, și-a reparat mașină și și-a văzut nestingherit de treburi. In schimb, proprietarul gospodăriei a depus plângere, iar în cursul zilei de ieri a fost găsit șoferul vinovat. În urma audierilor, acesta s-a ales cu dosar penal și mai multe sancțiuni.

*Dosar penal întocmit de polițiști ca urmare a reparării fără autorizație*

„În ziua de 22 martie a.c., _polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Ștefănești_ au continuat verificările cu privire la un eveniment rutier din care nu au rezultat decât pagube materiale, pe raza orașului Ștefănești.
Din verificări, s-a stabilit că în ziua de 21 februarie a.c., un bărbat de 40 de ani, din Mălureni, a parcat o autoutilitară neregulamentar, iar pe fondul neasigurării acesteia, autoutilitara s-a pus în mișcare, _intrând în coliziune cu gardul unui imobil, acțiune în urma căreia au fost produse pagube gardului, precum și avarii autoutilitarei_.
_Conducătorul auto nu a anunțat evenimentul la poliția rutieră, iar în urma identificării, s-a stabilit că acesta reparase autovehiculul, fără a deține autorizație de reparație auto_.
Ca urmare a efectuării reparației fără îndeplinirea condițiilor legale, în cauză a fost întocmit *dosar penal* conform art. 340, alin.4 din Codul Penal.
De asemenea, _în urma protocolării evenimentului rutier, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice_, astfel:
– *o sancțiune, în valoare de 290 de lei, și 2 puncte penalizare*, ca urmare a opririi neregulamentare (la mai puțin de 25 de metri față de colțul intersecției);
– *o sancțiune cu avertisment, și 3 puncte penalizare*, ca urmare a neasigurării autovehiculului oprit;
– *o sancțiune cu avertisment, și măsura complementară de reținere a permisului de conducere pentru 30 de zile*, ca urmare neprezentării la sediul poliției în termen de 24 de ore de la producerea unui eveniment rutier din care au rezultat doar pagube materiale” potrivit IPJ Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata