Halucinant! Și-a transformat copiii în sclavi! La numai 9 ani munceau 18 ore pe zi!

0

Un caz șocant de sclavie și lipsire de libertate s-a petrecut recent într-o familie cu cinci copii, toți minori. Micuții au trecut pentru o perioadă bună de timp prin chinuri groaznice după ce tatăl lor, cel care trebuia să le ofere protecție și să îi îndrume în viață, i-a transformat în sclavi pentru propria afacere.

Copiii, erau supuși unor chinuri groaznice. Erau treziți la patru dimineața și trimiși să muncească la ferma de măgari a familiei şi la o fabrică de cauciucuri din localitate până seara târziu la orele 22:00 – 23:00. Și ca și cum totul nu era de ajuns, tatăl le-a interzis copiilor să se implice în activităţi adecvate cu prietenii, activităţi recreative specifice vârstei, să frecventeze sau să continue cursurile şcolare, măsuri şi tratamente care au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a minorilor. Din fericire totul a ieșit la iveală, iar micuții au fost duși într-un centru de plasament.

Cei cinci copii nu aveau voie să meargă la școală

Potrivit IGPR, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat în acest caz două percheziţii domiciliare. În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 9.500 de lei, 2 telefoane mobile şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

„În cauză s-a reţinut că inculpatul şi-a exploatat prin muncă cei cinci copii minori, pe care i-a obligat să presteze activităţi agricole de creştere şi de îngrijire a animalelor la ferma de măgari a familiei şi la o fabrică de cauciucuri dintr-o localitate din judeţul Suceava, în scopul obţinerii de beneficii materiale. Astfel, copiii erau treziţi în fiecare zi, indiferent de anotimp sau de temperaturile înregistrate, la orele patru sau cinci dimineaţa şi erau forţaţi, prin recurgerea la acte de agresiune fizică şi psihică, să muncească în gospodăria proprie până la orele 22,00 – 23,00.

Totodată, în calitate de părinte, inculpatul le-a interzis copiilor să se implice în activităţi adecvate cu prietenii, activităţi recreative specifice vârstei, să frecventeze sau să continue cursurile şcolare, măsuri şi tratamente care au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a minorilor. Copiii au fost exploataţi în această modalitate încă de la împlinirea vârstei de 8 sau 9 ani, inculpatul profitând de poziţia de autoritate pe care o deţinea şi de imposibilitatea minorilor de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa.”, arată anchetatorii.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata