Halucinant! Urs surpins lângă spital! Anunțul autorităților!

0

Un urs a fost suprins în apropierea unei parcări a Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca și a fost filmat în timp ce alerga pe marginea drumului, într-o zonă intens circulată. Ulterior, primarul comunei Unguriu, Ciprian Tirizică, a postat pe Facebook un anunţ prin care avertizează populaţia să rămână în case.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI: ATÂRNA SPÂNZURAT DE UN COPAC! DESCOPERIRE MACABRĂ!

”Important! In aceasta noapte, in preajma orelor 1,00- 1,30 a fost sesizată prezenţa unui urs în satul Ojasca , zona SMA- Blocuri-parcare salariaţi Sectia Ojasca (conform imaginilor ataşate) şi probabil s-a ascuns in zona alăturată satului. Am rugămintea sa tratati cu seriozitate informaţia şi sa evitaţi deplasările in zonele alăturate satelor Unguriu şi Ojasca, unde vizitaţi recoltele de prune/mere şi alte fructe şi legume, deoarece ursul este un animal extrem de periculos!”, a transmis edilul.

”Din păcate, suntem în ţara in care oamenii sunt mai putin importanti decat animalele salbatice!  În astfel de situaţii, în orice ţară civilizată, ursul era împuşcat pe loc, fără vreo aprobare pentru care trebuie să alergi şi astepţi săptămâni intregi! Personal, eu sunt de acord să fie împuşcat imediat cum apare în zonele locuibile sau în apropiere de aceste zone şi deja fac demersuri în acest sens ! Dacă o vom ţine aşa, fara legislatie fermă,  într-un an vom avea exemplarul de urs de Câmpia Bărăganului sau ursul de Marea Neagră ce aleargă turiştii pe plajele de pe litoral! … Nu mai punem la socotealaă victimele umane, pagubele şi costurile cu acest dans cu relocarea urşilor, adică a problemelor făcute de aceştia”, a mai scris primarul pe Facebook.

În ultima vreme, în judeţul Buzău, au fost semnalate numeroase atacuri ale urşilor, care au intrat în gospodării, provocănd stricăciuni şi ucigând animalele, relatează News.ro. De multe ori, localnicii s-au plâns că le este frică să mai iasă din curţi, odată cu lăsarea serii, şi chiar să-şi lase copiii să plece dimineaţă la şcoala.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata