Handbal: Grupă grea pentru românce la Mondiale

Naționala feminină de handbal a României va întâlni Germania și Ungaria la turneul final din Serbia.

La competiția din decembrie, româncele vor evolua în Grupa D, alături de Germania, Ungaria, Cehia, Tunisia și Australia. Dacă selecționatele non-europene nu reprezintă o amenințare pentru naționala României, nu același lucru se poate spune despre Germania sau Ungaria – două forțe ale handbalului mondial.

”Avem o grupă dificilă, aş fi preferat grupa A sau C, dacă nu s-a putut grupa B pentru că a ales-o Serbia, dar asta a fost tragerea la sorţi, nu avem ce face, a spus pentru Mediafax Gheorghe Tadici, selecționerul român.

“Cred că Germania este favorita la prima poziţie în grupă. Pentru noi ar fi ideal să fim pe primul loc, dar având în vedere că merg în optimi primele patru clasate după meciurile din grupă, cred că locul 2, sau maximum locul 3, ar trebui să atingem, pentru a avea şansă pe culoar mai departe”, a mai spus tehnicianul.

Grupele Campionatului Mondial din 2013 (Serbia)

Grupa A: Franţa, Muntenegru, Olanda, Coreea de Sud, Congo, Republica Dominicană
Grupa B: Serbia, Danemarca, Brazilia, China, Japonia, Algeria
Grupa C: Angola, Norvegia, Polonia, Spania, Argentina, Paraguay
Grupa D: România, Ungaria, Germania, Cehia, Tunisia, Australia.

Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii în urmă cu doi ani, a fost prezentată oficial, ieri, la gruparea muntenegreană Buducnost Podgorica. Neagu a evoluat foarte puțin în ultimii ani din cauza unor accidentări și s-a despărțit de Oltchim, după ce formația vâlceană și-a pierdut sprijinul financiar.

“Sunt foarte fericită să fiu aici şi sunt convinsă că voi da tot ce pot, pentru a ajuta echipa. Sper că voi trăi multe momente memorabile la Podgorica. Cât despre problemele mele de sănătate, pot spune că acum totul este bine, că voi începe pregătirea cu echipa şi voi reveni la forma mea cea mai bună”, a declarat Cristina Neagu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.