HC Argeş, obiective îndeplinite: Grupele de juniori, calificate la turneele semifinale şi finale

Sezon excelent pentru HC Argeş la nivel de copii şi juniori, care merită toată atenţia şi sprijinul autorităţilor locale şi judeţene! În premieră, toate grupele de juniori ale clubului de handbal finanţat de Consiliul Judeţean Argeş şi-au realizat targetul pentru actualul sezon, ajungând în fazele superioare ale competiţiilor interne. Astfel, juniorii IV, pregătiţi de Alin Oprescu şi Georgianos Macri, s-au calificat la turneul semifinal, ratând prezenţa în marea finală la mustaţă, din cauza golaverajului. Apoi, juniorii II au ajuns în semifinale, urmând să lupte pentru accederea în ultimul act la sfârşitul acestei săptămâni, în cadrul turneului în cinci care va avea loc la Plopeni.

Adrian Iancu: „Avem viitorul asigurat!”
Cea mai mare realizare vine de la echipa de juniori III, antrenată de Dan Avram şi Leon Ciprian, care este deja calificată la turneul final, competiţie care va fi găzduită de oraşul Bacău, în perioada 12-16 iunie. „Avem viitorul asigurat! Am construit echipe de juniori, care iată, ajuns în fazele finale ale competiţiilor naţionale. Asta în contextul în care, din păcate, aceşti copii nu fac decât trei antrenamente pe săptămână, pentru că nu avem o sală de sport a noastră. Suntem navetişti. Ne antrenăm pe unde putem, ba pe la Şcoala Nr. 4, ba pe la Şcoala 16”, spune preşedintele HC Argeş, Adrian Iancu.

Dincolo de problema antrenamentelor, conducerea de la HC Argeş face eforturi disperate pentru a găsi resursele financiare necesare desfăşurării activităţii. Singurul ajutor vine de la CJ. Argeş, cu care clubul are semnat un parteneriat până la finele acestui an, ori performanţă fără bani nu se poate face. „Mulţumim Consiliul Judeţean pentru ajutorul acordat. Am dovedit că se poate face performanţă, sperăm să avem suficientă susţinere în continuare de la CJ Argeş şi, totodată, încercăm să găsim şi alţi sponsori”, susţine preşedintele Adrian Iancu.

Performanţă cu bani puţini
În total, HC Argeş are 80 de sportivi, incluzând şi echipa de seniori şi şapte antrenori. Rezultatele bune din acest an au fost susţinute cu un buget infim mai mic comparativ cu cluburile din Divizia A cu care echipa piteşteană s-a luptat pentru promovarea în Liga Naţională. Vorbim aici de HCM Baia Mare, Extrem Baia Mare şi CSM Oradea, care au avut în jur de 14-15 miliarde de lei vechi numai pentru echipele de seniori. Noi cu banii primiţi de la Consiliul Judeţean Argeş am ţinut atât echipa de seniori, cât şi grupele de juniori”, explică Adrian Iancu.


Titel Răduţă rămâne la echipă

Legat de echipa de seniori a clubului HC Argeş, se încearcă menţinerea staff-ului tehnic şi a lotului de jucători şi pentru sezonul următor. Cu certitudine, însă, nu vor mai face parte din echipă cei doi handbalişti din Ucraina, pe care conducerea clubului nu şi-a mai permis să-i ţină la Piteşti. „Am discutat deja cu Titel Răduţă care va rămâne la conducerea tehnică a echipei. La nivelul lotului, sperăm să rămânem în aceeaşi formulă. Din păcate, n-am putut să ne luptăm până la capăt cu Baia Mare pentru promovarea în Liga Naţională. Şi asta, în primul rând din raţiuni financiare”, susţine preşedintele Adrian Iancu. Altfel, HC Argeş va susţine sâmbătă, 25 mai, ultimul joc din actuala ediţie a campionatului Diviziei A, contra celor de la Satu Mare. Partida va fi găzduită de Sala Sporturilor Trivale, cu începere de la ora 13.


Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.