HC Argeş, pregătiri pentru Liga Naţională

Handbal Club Argeş continuă drumul fără oprire spre Liga Naţională. După parcurgerea stagiului montan de pregătire, la Buşteni, lotul antrenat de Titel Răduţă a intrat în linie dreaptă cu meciurile de verificare, pe parcursul cărora staff-ul tehnic va pune accent în primul rând pe viteza de reacţii şi în execuţii.
S-a întors acasă cu inima deschisă
„La turneul de la Vaslui, unde am înre­gistrat o victorie şi două înfrângeri, veneam după doar 10 zile de lucru în sală. Nu ascund faptul că nici pentru turneul de la Piteşti, care se va desfăşura vineri şi sâmbătă, nu ne interesează în mod special să terminăm pe primul loc, ci să consolidăm relaţiile de joc. Sunt mulţi jucători noi veniţi în această vară şi avem nevoie de timp pentru omogenizare”, spune Titel Răduţă, antrenorul care a revenit la Piteşti cu un singur gând: să ducă echipa în Liga Naţională. Altfel, Titel Răduţă a punctat în conferinţa de presă de ieri, de la sediul DJTS Argeş că a revenit în Piteşti cu inima deschisă: „Sunt bucuros că m-am întors acasă. Pentru mine este o provocare profesională obiectivul pentru noul sezon. Spun asta pentru că avem un colectiv relativ nou şi pentru că suntem într-o competiţie contracronometru. Sunt optimist şi spun că promovarea se poate realiza dacă ne mai întărim la nivelul lotului.
Un jucător din Ucraina, în pro­be
În ceea ce priveşte achiziţiile pentru noul sezon competiţional, oficialii de la HC Argeş anunţă încă doi jucători pe lângă cei şase aduşi deja. „Săptămâna aceasta va veni în probe un handbalist din Ucraina, Oleg Macharashvili, care a evoluat ultima dată la Zaporojie. Pe lângă el, care evoluează pe postul de inter dreapta, sperăm să găsitm soluţii noi pentru centru şi inter stânga”, precizează  Adrian Iancu, preşedinte HC Ageş.
Titel Răduţă, achiziţia verii
Dincolo de transferurile la nivelul lotului de juctori, vicepreşedintele clubului piteştean, Bebe Nedelea, spune că de departe Titel Răduţă este achiziţia verii la HC Argeş. Acest aspect este întărit şi de Sorin Nica, organizator de competiţii la HC Argeş, care a precizat: „Titel Răduţă nu va pleca prea curând de la echipă pentru că are un contract pe un an, cu drept de prelungire pe încă doi ani. În plus, toţi jucătorii care au venit în vară la echipă au spus că este o plăcere să lucreze cu un astfel de antrenor. După cum ştiţi, Titel a antrenat în ultimii ani la Centrul Naţional de la Sighişoara, iar copiii pregătiţi de el au participat s-au calificat anul acesta la Campionatul Naţional”.
Bătălie în patru pentru primul loc
Totodată, oficialii de la HC Argeş au făcut inclusiv analiza grupei în care vor evolua în sezonul 2012-2013. „ Facem parte din acceşi serie ca şi campionatul trecut. Vă spun că bătălia pentru primul loc va fi crâncenă. Ne vom duela cu cele două echipe din Baia Mare, Extrem şi Minaur, care au transferat atât jucători stăini, cât şi jucători din Liga Naţională, plus Oradea, care la fel, s-a întărit faţă de anul trecut. Repet, nu va fi uşor, mai cu seamă că noi avem un buget de 8-9 miliarde de lei, pe când contracandidatele au undeva la 16-17 miliarde de lei. Încercăm să facem o echipă tânără, de Liga Naţională, cu un buget limitat. Însă pe această cale ţin să le mulţumesc celor din Consiliul Judeţean Argeş pentru că ne sprijină financiar”, spune Sorin Nica.
Primul meci de foc, la Oradea
Primul joc oficial pentru handbaliştii piteşteni în noul campionat va avea loc pe 22 septembrie, acasă, cu Universitatea Craiova, iar primul joc de foc este programat în etapa a III-a, în deplasare, la Oradea. Confrom calculelor hârtiei, în lupta pentru promovare, HC Argeş este obligată în primul rând să câştige toate meciurile de pe teren propriu, în noua stagiune. Altfel, Federaţia Română de Handbal a stabilit că la finele sezonului 2012-2013 echipele clasate pe primul loc în fiecare serie vor promova direct în Liga Naţională, renunţându-se astfel la varinata barajului cum s-a întâmplat la finele sezonului precedent.
Turneul de la Piteşti  va începe vineri
Intrarea spectatorilor la Sala Sporturilor Trivale va fi liberă
Spre sfârşitul acestei săptămâni, Sala Sporturilor Trivale va găzdui turneul amical de handbal masculin, intitulat „Cupa Piteşti”. La evenimentul organizat de HC Argeş vor participa, pe lângă echipa antrenată de Titel Răduţă, trei echipe de Liga Naţională: CSM Bucureşti, CSU Suceava şi CSM Ploieşti. Primul meci va avea loc vineri, de la ora 10, urmând ca ultimele confruntări să aibă loc sâmbătă, cu începere de la ora 09.30. Organizatorii mizează pe un număr mare de spectatori pe durata turneului, mai cu seamă că intrarea la Sala Sporturilor Trivale va fi liberă.
Programul turneului:
Vineri
HC Argeş-CSU Suceava (ora 10)
CSM Ploieşti-CSM Bucureşti (ora 11.45)
CSM Ploieşti-CSU Suceava (ora 17)
HC Argeş-CSM Bucureşti (ora 18.45)
Sâmbătă
CSU Suceava-CSM Bucureşti (ora 10)
HC Argeş-CSM Ploieşti (ora 11.45)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.