Holcim România desfășoară “Zilele SSM”, eveniment dedicat securității și sănătații angajaților

Holcim România a dat startul, în luna septembrie, celei de-a cincea ediții a campaniei interne „Zilele Securității și Sănătății în Muncă” (cunoscută sub titulatura de “Zilele SSM”).

Ediția din acest an se desfășoară diferit, având în vedere noul context pandemic, dar și măsurile suplimentare de protecție implementate de Holcim România. Aceasta include atât activități specifice organizate în punctele de lucru, cât și inițiative 100% online, precum întâlniri cu specialiști pe subiecte legate de nutriție echilibrată, păstrarea imunității și prevenirea virozelor, managementul stresului, cursuri teoretice de prim ajutor, sesiuni virtuale de exerciții fizice.

Zilele SSM 2020 se axează pe bunele practici care se pot prelua din cadrul Grupului LafargeHolcim pentru a crea un mediu de lucru mai sigur și mai sănătos. Mai precis, este vorba despre exemple de inițiative de îmbunătățire a siguranței locurilor de muncă, din care se poate învăța și care pot fi implementate în Holcim România.

“Este o bucurie că, și în acest an cu totul diferit, organizăm Zilele SSM – o inițiativă pentru toți angajații grupului de companii Holcim România. Dedicăm două săptămâni de mobilizare extraordinară, în luna septembrie, securității și sănătății noastre pentru că obiectivul cel mai important pentru noi este ZERO accidente. Preluarea bunelor practici colectate din grup sau chiar din activitatea locală și replicarea lor acolo unde este posibil, la locul nostru de muncă, ne ajută să îmbunătățim performanța în ceea ce privește Securitatea și Sănătatea în Muncă.”, a declarat Horia Adrian – CEO Holcim România & Market Head Emerging Europe.

Pe parcursul celor două săptămâni, în operațiuni se organizează diverse activități cu participarea directă a angajaților și contractorilor, ca de exemplu: instruiri pentru utilizarea corectă a stingătoarelor, exerciții pentru verificarea capacității de răspuns în situații de urgență și evaluări de riscuri în echipă. Activitățile s-au derulat în grupuri restrânse de oameni, cu menținerea distanței și purtarea măștii de protecție, conform măsurilor de siguranță specifice noului normal, în contextul pandemiei de COVID-19.

Prin prisma combinației inedite de activități online cu acțiuni offline, campania “Zilele SSM” vizează participarea tuturor celor aproximativ 1.600 de angajați ai grupului de companii Holcim România.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.