Hotelul „Regal“ din Câmpulung, în vizorul arhitecţilor spanioli

În această săptămână, în Câmpulung se desfăşoară pentru a patra oară  Atelierul de Arhitectură organizat de studenţii spanioli în colaborare cu Primăria din localitate. Parteneri sunt Primăria Câmpulung, profesorul Javier de Cárdenas y Chávarri, şi coordonator al proiectului Atelierul de Arhitectură, Santos Garcia Alvarez. Ieri a avut loc întâlnirea primarului Călin Andrei cu oaspeţii, întâlnire la care a mai luat parte, din partea Primăriei Carmen Bădulici, Aurelia Bleotu, Dănuţ Iosif şi Gabi Pascu. Din cei 12 studenţi care vor face propunerile pentru schimbarea înfăţişării centrului istoric din zona Pieţei Jurământului.
12 studenţi spanioli în practică la Câmpulung
Unul dintre partenerii acestui eveniment, Javier de Cárdenas y Chávarri, profesor la Şcoala Tehnică Superioară de Arhitectură din Madrid, a ţinut să specifice faptul că cele cinci locuri ocupate de studenţii români se datorează tarifelor foarte ridicate ale zborurilor aeriene, criza spunându-şi cuvântul şi în ţara sa. „De multe ori lucrările studenţilor sunt utopice, totuşi ele nasc idei care rămân pentru a le aplica în viitor. Aceste norme pe care le-aţi publicat, de intervenţie în centrul istoric, pleacă de la atelierul de anul trecut şi sper ca ele să fie continuate cu lucrarea pe care o vom face anul acesta, până la Hotelul Regal şi Piaţa Jurământului, şi sperăm ca aceste date şi idei să vă fie de folos şi să ţineţi cont de ele. Cu bucurie ne întoarcem în Câmpulung, suntem foarte bine primiţi şi eu, şi Santos, şi Codina suntem îndrăgostiţi de acest oraş. Eu sper ca vineri, când vom face prezentarea, cei 12 studenţi să demonstreze şi capacitatea lor intelectuală şi afectivă“, a răspuns profesorul Javier de Cárdenas y Chávarri.
Aşadar, studenţii vor face schiţe şi planuri pentru refacerea Hotelului „Regal“ dar, poate nu au fost anunţaţi că Primăria nu a făcut nimic altceva decât să atârne o bandă pentru ca trecătorii să nu fie răniţi de cărămizile care se desprind pe motiv că proprietarii etajului nu se implică.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.