Iarna își intră în drepturi! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni!

0

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat recent prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile scad treptat, iar la începutul lunii decembrie se vor situa sub 10 grade în timpul zilei, în vreme ce noaptea vor scădea sub nivelul înghețului.

Prognoza meteo pentru Muntenia

Până în 25 noiembrie valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice perioadei, cu maxime la nivelul regiunii în general între 10 și 15 grade și minime ce vor oscila între 3 și 6 grade. Ulterior tendința temperaturii va fi de scădere, astfel în ultimele zile al lunii noiembrie, media maximelor va fi de 7 – 8 grade, iar la început de decembrie de 4 – 5 grade. Temperaturile minime estimate pentru această perioadă se vor menține ușor pozitive, la o medie regională de 0 – 2 grade. Până în 28 noiembrie probabilitatea de a avea intervale cu precipitații se va menține ridicată. Precipitații vor fi posibile și la începutul lunii decembrie, probabilitatea de apariție a acestora fiind în ușoară creștere.

Prognoza meteo pentru Oltenia

Până în 25 noiembrie valorile termice diurne se vor menține peste mediile multianuale specifice perioadei, cu o medie a acestora cuprinsă între 10 și 14 grade; de asemenea și în timpul nopții vor fi minime de 4 – 5 grade, cu excepția dimineții de 22 noiembrie când se pot înregistra temperaturi mai scăzute. La finalul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie sunt estimate temperaturi maxime în medie de 6 – 8 grade și minime de 0 – 2 grade. Probabilitatea de a avea precipitații va fi mai ridicată în 23 și 24 noiembrie, în jurul datei de 28 noiembrie, dar și la începutul lunii decembrie.

Prognoza meteo la munte

De la valori termice diurne în medie de 0 grade în prima zi, se va încălzi ușor până la 5 – 6 grade în 23 noiembrie, iar ulterior se va reveni la o medie pentru întreaga zonă în jur de 0 grade. Valorile termice nocturne vor avea variații semnificative în primele zile, astfel în prima noapte se va înregistra o medie de -4 grade, iar în 23 și 24 noiembrie va fi de 0 grade, apoi sunt estimate minime de -5…-4 grade. Probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata