Iarna se întoarce în forță! Anunțul meteorologilor!

0

După căldura neobișnuită din weekend, iarna se întoarce. Luni vremea s-a schimbă radical, iar temperaturile vor scădea semnificativ în continuare. La munte, sunt așteptate ninsori, iar în celelalte regiuni – precipitații mixte.

„Vorbim de o răcire semnificativă, în special în partea de vest, acolo unde valorile de temperaturi vor fi considerabil scăzute. Mai ales la munte, vom avea  precipitații sub formă de ninsoare, vântul va sufla tare, va viscoli și va va spulbera zăpada. Intensificări ale vântului care vor spori senzația de frig. Vitezele la rafală vor putea depăși 45-60 de km/h.”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

Marți, 12 decembrie, conform meteorologilor, vremea se va răci accentuat, devenind rece în regiunile intracarpatice și apropiată de normalul termic al perioadei în rest. Cerul va avea înnorări și va ninge în zonele de munte, local și temporar în vestul, centrul și nordul țării, iar în regiunile sudice și sud-estice, mai ales spre seară și noaptea, pe alocuri se vor semnala precipitații, la început predominant sub formă de ploaie, apoi mixte.

Și în Argeș se face frig. Cerul va avea înnorări, iar spre seară și în prima parte a nopții se vor semnala precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade Celsius, iar minima va fi de – 5 grade Celsius.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata