Ilie Petre a nenorocit voleiul piteştean

Ape învolburate în voleiul feminin piteştean. După ce a rămas la mustaţă în prima ligă, la finele sezonului trecut, Argeş Volei se află acum pe marginea prăpastiei, după ce Ilie Petre, cel care deţine ştampila şi toate legitimaţiile jucătoarelor refuză să-şi dea semnătura pentru ca echipa să fie preluată de Primăria Piteşti. Mutarea spre SCM Piteşti a echipei de volei durează de aproape o jumătate de an. Când cureaua a început să se strângă, Ilie Petre a făcut o adresă către Primăria Piteşti, în care îşi dă acordul ca echipa să fie cedată la SCM Piteşti.
Adresa de preluare a echipei a ajuns pe 6 august la Primărie
„Adresa de la CS Argeş Volei a ajuns la noi pe 6 august, fiind redactată pe 23 iulie. În documentul respectiv se explica că cedarea echipei vine pe fondul lipsei banilor. Clubul CS Argeş Volei ne punea la dispoziţie lotul de jucătoare cu menţiunea că în noua formă de colaborare cu SCM Piteşti, se solcitita dreptul de a participa la competiţii, atât la meciu­rile de acasă, cât şi la cele din deplasare”, precizează Gheorghe Dinu, director SCM Piteşti. Zis şi făcut,astfel că cei de la SCM Piteşti au început din week-end să găsească soluţii pentru a putea înscrie echipa în campionat. Numai că, după ce datele au fost puse la punct, s-au lovit de barajul numit Ilie Petre. „În această dimineaţă (n.r, ieri dimieneaţă) m-am întâlnit  cu Ilie Petre. I-am prezentat procesul verbal cu care a fost de acord, numai că n-a vrut în final să semneze. A motivat că vrea să mai vorbească cu primarul Tudor Pendiuc. Deci, dacă nici în al 99-lea ceas nu a vrut să colaboreze, din punctul meu de vedere nu mai este nimic de făcut. Campionatul în prima ligă începe pe 6 octombie, iar noi nu avem nici măcar lotul făcut. Nu mai este timp fizic pentru a pregăti noul sezon. Cum să aduci jucătoare, dacă n-ai ştampila clubului şi actele, care sunt în continuare la Ilie Petre?”, spune Gheorghe Dinu.
Au mai rămas patru jucătoare în lot
Din lotul de sezonul trecut, la CS Argeş Volei, club care din cauza incompetenţei lui Ilie Petre a rupt legătura şi cu CSU Piteşti, au mai rămas patru jucătoare:  Eliza Melu, Gabriela Niţă, Dana Chiacu şi Andreea Păun. Asta în contextul în care patru jucătoare au plecat deja la alte echipe care activează în A1. Problema este că şi banii pentru cele patru jucătoare transferate trebuie să intre tot în contul SCM Piteşti, conform contractului de colaborare semnat anul trecut. Ilie Petre însă ar putea fenta clubul finanţat de Primăria Piteşti dacă va încasa bani la negru pentru jucătoarele transferate. „Momentan n-a intrat niciun leu în contul nostru din vânzarea celor patru jucătoare. Probabil că vor intra în septembrie, când se vor face legitimările pentru noul sezon. Aşteptăm”, completează Gheorghe Dinu.
Sorin Ploscaru: „Am pierdut două jucătoare care au aşteptat o vară un răspuns de la noi“
În noua formulă, după adresa de cedare a echipei către Primăria Piteşti, Sorin Ploscaru ar fi urmat să deţină funcţia de director sportiv, în timp ce Constantin Rizon şi Adi Mihăilă ar fi închegat staff-ul tehnic. Vorbim, aşadar, de argeşeni get-beget, care au trăit momentele de glorie ale voleiului piteştean. „Avem o datorie morală faţă de acest sport, care pe mine m-a făcut cunoscut. Cu voleiul am văzut atâtea oraşe din Europa, în perioada când echipa juca în competiţiile internaţionale. Numai că, iată, ambiţiile personale ale unora, pentru că nu le pot numi altfel, ne opresc din drumul de a reconstrui echipa. Am pierdut deja două jucătoare, pe Cristina Zanfir şi pe Andrada Rogojanu, care au aşteptat o vară un răspuns de la noi. Prima a semnat cu Unic Piatra Neamţ, iar cealaltă a plecat la Lugoj. În această situaţie nu ştiu ce mai putem face”, susţine Sorin Ploscaru.
Cel mai probabil echipa va fi înscrisă în A2
Ce se va întâmpla în continuare cu echipa de volei feminin? „ 99% nu putem începe campionatul în A1. Probabil că în cele din urmă vom ajunge să jucăm în eşalonul secund. Repet, din punctul nostru de vedere este deja prea târziu pentru a face o echipă cu care să participi în prima ligă. Ilie Petre ne-a aruncat mortul în casă, în stare de putrefacţie. Se dovedeşte o dată în plus că aceste combinaţii între privat şi public nu merg. Este al doilea club privat care ajută, cu ghilimelele de rigoare, sportul piteştean”, precizează Gheorghe Dinu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.